Igor Mirović danas u obilasku dve škole

Od strane Ozon
0 komentar

Povodom početka nove školske godine, danas će predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović posetiti Sremsku Mitrovicu. Po planu posete, on će obići rekonstruisani objekat Osnovne škole „Dobrosav Radosavljević – Narod“ u Zasavici I i objekat fiskulturne sale OŠ „Jovan Popović“ u Sremskoj Mitrovici.

Škola u Zasavici I je kompletno renovirana. U pitanju je rekonstrukcija stare škole, stare više od 100. godina, koja je bila u boljem stanju od objekta koji je decenijama kasnije sagrađen. Radovi su počeli  od sanacije krova, koji su urađeni pre dve godine. Radovi na kompletnoj rekonstrukciji, osim krova, su obuhvatili kompletnu sanaciju objekta, zamena stolarije, izolacije i kompletnih unutrašnjih instalacija, struje, vode, grejanja, kao i radovi na podovima i kupatilima.

Danas počinju i radovi na izgradnji fiskulturne sale u Osnovnoj školi „Dobrosav Radosavljević Narod“ u Mačvanskoj Mitrovici. Ova kapitalna investicija realizuje se uz pomoć Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine kao i grada Sremska Mitrovica. Projekat je vredan 430 miliona dinara.

Početkom jula završena je i kompletna rekonstrukcija i dogradnja fiskulturne sale u Osnovnoj školi „Jovan Popović“. Reč je o projektu vrednom gotovo 100 miliona dinara, od čega je Pokrajinska vlada izdvojila 73 miliona dinara, a ostatak lokalna samouprava.

Možda Vam se svidi i