I u Mačvanskoj Mitrovici nova fiskulturna sala!

Od strane Ozon
0 komentar

Prvog septembra započeće radovi na izgradnji fiskulturne sale u Osnovnoj školi „Dobrosav Radosavljević Narod“ u Mačvanskoj Mitrovici.

Ova kapitalna investicija realizovaće se uz pomoć Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine kao i grad. Ovaj projekat koštaće 430 miliona dinara.


– Na realizaciju ovog projekta se čekalo duže nego što je planirano, i to iz više razloga, a jedan od njih je da je prvobitni projekat koji je izrađen pre nekoliko godina izmenjen, ali i poskupljenje građevinskog materijala sa kojim smo se svi suočili od početka epidemije virusa – kaže Samardžić, napominjujući da gradske vlasti nisu želele da ni u jednom pogledu umanje taj projekat, čak je u nekoj meri i unapređen, odnosno proširen.
Osim fiskulturne sale, u objektu će biti smeštene i svlačionice sa toaletima i tuševima za dečake, devojčice i nastavnike ili trenere, toalet za osobe sa invaliditetom, spravarnica, tribine na dva nivoa sa 205 sedećih mesta, zatim kuhinja sa pomoćnim, pratećim prostorijama (magacinskim prostorom, prostorom za pranje sudova…), velika trpezarija kapaciteta 120 stolica, garderober, kabinet za tehničko obrazovanje, prostor za dnevni boravak, stan za domara sa radionicom.
– Samo fiskulturna sala je površine skoro 1.000 metara kvadratnih, a biće pogodna za više dvoranskih sportova – košarku, odbojku, mali fudbal, tenis, gimnastiku –


– To će biti sala za razne manifestacije i dešavanja, jer će u njoj vrlo lako i jednostavno moći da se montira bina, s obzirom na to da će celokupan objekat biti nezavisan od nastavno-administrativnog dela škole, što znači da će biti na raspolaganju i građanstvu.
Projektom je predviđena i izgradnja sanitarnih čvorova za posetioce, parterno uređenje, kao i parking ispred objekta. Izgradnja sale i svih projektom predviđenih prostorija, kako kažu nadležni, predstavljaće jedan od najvećih projekata na teritoriji grada u narednom periodu.


Projekat će biti realizovan dvofazno, siva faza će biti završena do kraja ove godine, a zatim u sledećoj je planirano opremanje i parterno uređenje. Po završetku svih radova, Mačvani će dobiti jedan objekat na kojem će im mnogi pozavideti.

“Imamo jednu zaista lepu vest, lep projekat, sala u Mačvanskoj Mitrovici, u ”OŠ“ Dobrosav Radosavljević Narod”. Ovo nije samo sala za fizičko, pre bi smo je nazvali halom, s obzirom šta sve sadrži od pratećih prostorima, po najmodernijim standardima, više će o tome govoriti izvođači. Radovi mogu početi sa školskom godinom a rok za završetak radova je 400 dana. Ova sala ili hala služi za ponos, učenici škole će imati mnogo bolje uslove za rad. Mi ćemo zaokružiti ovu celinu, nova škola tamo funkcioniše i to će biti lep kompleks. Izgradiće se 2200 kvadratnih metara, od toga je sala 1000 kvadratnih metara. Vrednost ovog objekta je oko 430 miliona dinara, sredstva su obezbeđena iz uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine i iz Grada.“ rekla je gradonačelnica Grada Sremska Mitrovica Svetlana Milovanović.

“Zahvalio bih se na ovakvom prijemu i ovakvom danu, na neki način ćemo pomoći u razvoju škole, sporta i obrazovanja. Uvidom u dokumentaciju projekat je preko 2200 kvadrata, na tri nivoa. Mogu da se igraju svi sportovi, i van nastave. Ima veliki broj sedišta, oko 250, objekat je potpuno izveden sa Zakonom o osobama sa posebnim potrebama tako da ovaj objekat ima svoje svlačionice za osobe sa posebnim potrebama, mokre čvorove i pristup tribinama. Objekat je opremljen svim pratećim prostorijama, postoji velika trpezarija i kuhinja, koja će služiti za školu i vrtić, kao i produženi boravak za decu. Predviđena je moderna termotehnička oprema. Izgradiće se i pristupni put, požarni put, uređenja dela dvorišta, kanalizacije, osvetljenja i tako dalje.” rekao je Mladen Milinković, vlasnik “Milinković Company”

Slađan Papić, direktor škole rekao je da je ovo jedna lepa vest, radosna vest za učenike i nastavnike jer su sportske grane malo bile u zaostatku.

“Poboljšaće se zdravlje učenika i nadam se da će se završiti što pre, za nekih 400 dana kako se kaže i da ćemo svi uživati u toj sali.”

“Na zadovoljstvo meštana Mačvanske Mitrovice i okolnih sela, ovim ćemo razvijati razne sekcije, to je problem koji je tištio sve, za sve osim fudbala moralo se ići u Sremsku Mitrovicu. Omogućavamo deci da se bave sportom koji vole, sve je to ono što je nedostajalo. Drago mi je, ova sala kada se završi, možemo reći da se čekalo od 1963 i zahvalan sam gradu i svim rukovodiocima grada koji su prepoznali potrebu žitelja.Nova škola je završena 2018 godine.” rekao je Miloš Kovač, predsednik MZ “Mačvanska Mitrovica.”

Škola ima 688 učenika.

Možda Vam se svidi i