Gradske priče: Osvajanje države njoj je kao dobar dan! Ivana Atarac

Od strane Ozon
0 komentar

Ivana Atarac je devojka kojoj je biti prvi u državi sasvim normalno.

Ivana ima 17 godina, pohađala je osnovnu školu “Triva Vitasović Lebarnik” u Laćarku a sada je na trećoj godini smera poslovni administrator u Ekonomskoj školi “9.Maj”.

Ivana je kimono prvi put obukla sa šest godina na nagovor svog starijeg brata koji se uveliko bavio ovom veštinom, mnogi su bili skeptični jer Ivana u tom dobu života nije imala visinu a ni kilažu kao svoji vršnjaci, mnogo godina kasnije svi oni koji su bili skeptični sada mogu da upoznaju najmlađu, najuspešniju i najtrofejniju džudistkinju u Sremskoj Mitrovici.

“Volim borilačke veštine, smatram da sam borbena, svidelo mi se što nema udaraca, gušenja i ostalog, bio mi je dobar osećaj bacanja i tehnika. Razmišljala sam se da se prebacim na kikboks ili MMA ali ipak sam se odlučila za džudo.” priča Ivana.

Ivana je prvo takmičenje imala sa sedam godina, odmah je osvojila zlato i tada su svi oko nje znali da će nastaviti sa svojim uspesima, videli su potencijal u njoj i to je motivisalo.

“Omiljena su mi državna prvenstva zato što su najjača. Prvakinja Srbije sam šest puta, imam školsku olimpijadu 19. maja a želja mi je jednog dana da odem na pravu Olimpijadu. Treniram tri puta nedeljno u džudo klubu ”LSK“, mislim da bi trebali da treniramo svaki dan, više puta dnevno ali mislim da treneri ne stižu.” kaže Ivana.

Kada bi dobila poziv, Ivana bi otišla bih u veći klub. Dobijala je pozive kada je upisivala srednju školu ali tada joj roditelji nisu to dozvolili jer su smatrali da je isuviše mlada.

“Kada završim školu, hoću da upišem fakultet, da se preselim u Novi Sad i da se prebacim u neki jači i veći klub. Do sada sam imala malo vremena za sebe ali planiram da uspem u džudou, nekada zapostavim školu, izostajem zbog džudoa, bude mi žao ali tako je kako je. Dešavalo mi se da mene napadnu ili napadnu moje društvo na ulici, tada sam shvatila koliko mi ustvari džudo pomaže u mom životu, kako psihički tako i fizički.” rekla je Ivana.

Ivana ne zna broj medalja i diploma koje poseduje, odavno je prestala da broji, sada broji samo one važne kao što je Prvenstvo Srbije, koje je, kako ona osvajanje istog, postalo kao dobar dan.

Rajko Bodirogić

Možda Vam se svidi i