Gradonačelnica poklonila igračke predškolcima

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Gradonačelnica Svetlana Milovanović posetila je decu Predškolske ustanove „Pčelica” povodom Dečje nedelje i uručila im poklone u vidu igračaka i didaktičkog materijala. Tom prilikom najavila je rekonstrukciju Objekta „Maslačak” i izgradnju još dva vrtića u gradu.

Svetlana Milovanović gradonačelnica darovala je igračke i didaktičke materijale deci u Vrtiću „Maslačak” i razgovarala sa mališanima o njihovim potrebama i načinima kako lokalna uprava može još da pomogne da im ulepša detinjstvo. Kako je rekla: „Ono što lokalna samouprava radi to je da poboljšamo uslove za boravak dece u predškolskim ustanovama, u osnovnim i srednjim školama na teritoriji Grada. Samo da podsetim da je izgrađen vrtić u Laćarku, nastavljamo sa tom tendencijom, ovaj vrtić u naselju Stari most treba da se rekonstruiše, projekat je urađen i u narednom periodu očekujemo da ćemo početi sa samim radovima. Kao što je već prethodno bilo najavljeno gradićemo vrtić u naselju Mala Bosna ali nam je takođe u fokusu i vrtić u Mačvanskoj Mitrovici koji zahteva, ne rekonstrukciju, nego potpunu izgradnju, tako da nam je u narednom periodu plan da se i tu napravi projektna dokumentacija od koje sve kreće, tako da nastavljamo dalje. Danas smo u Predškolskoj ustanovi „Pčelica” dodelili neke simbolične poklone za naše najmlađe, čestitamo im Dečju nedelju ali smo došli i da čujemo šta je to šta mi još možemo da uradimo za njih.”

Biljana Cvijetić direktorica Predškolske ustanove „Pčelica” kaže: „Rekonstrukcija vrtića „Maslačak” za nas je od velikog značaja jer će deca, pre svega boraviti u adekvatnom uslovima, naravno i svi zaposleni i rešiće se neki od problema koje imamo u ovom vrtiću. U ovom objektu smešteno je 18 vaspitnih grupa i upisano je negde oko 450 dece. Tokom obeležavanja Dečje nedelje u svim vrtićima se organizuju i realizuju raznolike aktivnosti, izdvojila bih maskenbal u vidu sportskog dana ili Sportski dan pod maskama gde su se deca uživela u neke svoje uloge. To je organizovano u vrtiću „Čuperak”, sutra će se organizovati radionice sa udruženjem ekologa u Vrtiću „Leptirić” u naselju Orao. Tradicionalno deca koja pohađaju pripremni predškolski program odlaze u posetu biblioteci gde se učlanjuju i gde se realizuju aktivnosti prilagođene tom uzrastu. Organizujemo još aktivnosti tipa „Deca deci“, kada deca pripemaju poklone i poklanjaju ih deci iz drugih vaspitnih grupa, takođe imamo dan „Vaspitači deci“ kada vaspitači priređuje predstave za decu, „Kuvarice deci“ kada kuvarice spremaju torte. Tako mi na simboličan način poklanjamo pažnju jedni drugima.”

Svake godine Dečja nedelja  realizuje se u cilju poboljšanja položaja deteta, kako bi se skrenula pažnja najšire javnosti na prava i potrebe dece, ali to je i prilika da se prezentuju postignuti rezultati i da se ukaže na primere dobre prakse i probleme u ostvarivanju prava dece.

Možda Vam se svidi i