FOTO, VIDEO: Nevreme širom Srbije uzrokovalo poplave i 20 požara, spaseno 10 osoba

Od strane Ozon
0 komentar

Pripadnici MUP-a juče su u popodnevnim i večernjim satima pomagali građanima, ugroženim posledicama snažnog nevremena koje je pogodilo Srbiju.

FOTO, VIDEO: Nevreme širom Srbije uzrokovalo poplave i 20 požara, spaseno 10 osobaFoto: MUP

Pripadnici Sektora za vanredne situacije na teritoriji cele zemlje imali su 91 intervenciju, od toga 20 požara, od kojih je većina bila prouzrokovana udarom groma i to u Beogradu, Kraljevu i Sjenici. 

Svi požari su ugašeni, a povređenih lica nije bilo, kažu u MUP-u. Iz poplavljenih objekata i vozila vatrogasci su spasili 10 osoba.U svim intervencijama bilo je angažovano oko 230 vatrogasaca spasilaca, 100 vozila i 33 pumpe za crpljenje vode. 

Pripadnici Sektora za vanredne situacije intervenisali su i na crpljenju vode iz objekata u Beogradu, Kruševcu i Ivanjici, a u toku su intervencije u Kruševcu, Pančevu i Beogradu. 

Na saniranju posledica snažnog nevremena koje je u pogodilo Beograd bilo je angažovano više od 160 policijskih službenika, iz različitih organizacionih jedinica Interventne jedinice, Policijske brigade, policijskih stanica i vatrogasci spasioci. 

 Iz ugroženih delova grada, među kojima su najugroženiji bili Novi Beograd, Bežanijska Kosa i Zemun, posebno naselja Plavi horizonti i Bački Ilovik evakuisano je više od 30 osoba, od čega je samo iz Bačkog Ilovika evakuisano sedam.  

Policijski službenici u svim delovima grada pomagali su svojim sugrađanima koji su zbog vodene bujice nastale usled nevremena ostali u automobilima i autobusima. Više od 100 osoba izvučeno je iz automobila i autobusa, kao i nekoliko autobusa i oko 50 automobila izvučeno je iz vode.   

 Vatrogasci spasioci u prestonici su imali 78 intervencija, od čega je 18 bilo na gašenju požara, izazvanih pretežno udarom groma.

Možda Vam se svidi i