FOTO Sremska Mitrovica CENTAR FOKLORA

Od strane Ozon
0 komentar

Defileom učesnika centralnim ulicama Sremske Mitrovice, a zatim i prvim nastupima na Žitnom trgu sinoć je i zvanično počeo 18. Međunarodni festival folklora „Srem folk fest“. Tradicionalni, međunarodni festival folklora „Srem folk fest“, koji se održava na Žitnom trgu u Sremskoj Mitrovici počeo je svečanim defileom učesnika i vatrometom. Festival će trajati do 14.avgusta. Preko 2000 posetilaca je ispunilo Žitni trg .

Ove godine okuplja učesnike iz 11 zemalja. Specijalni učesnici ovogodišnjeg festivala biće Nacionalni ansambl narodnih igara i pesama “Venac” iz Gračanice, koji će imati svoj celovečernji koncert druge festivalske večeri, 12. avgusta.

Sinoć u Sremskoj Mitrovici predstavili su se ansambli iz Rumunije, Bugarske, Republike Srpske, Meksika i Folklornog ansambla “Branko Radićević”.

Prvo veče su otvorili domaćini Folklorni ansambl „Branko Radičević“.

Prema rečima posetilaca svi nastupi ostavili su sjajan utisak, ali za nijansu se izdvojila grupa iz Meksika, jer su u potpunosti drugačiji od onog na čega su Mitrovčani navikli, iako ovo nije prvi put da Meksiko pokaže svoju nošnju i igru.

Domaćini festivala su članovi Folklornog ansambla “Branko Radićević”, a glavni organizator je Centar za kulturu “Sirmiumart” u čemu im pomaže Turistička organizacija Grada Sremska Mitrovica.

Srem Folk Fest je najznačajniji festival u Srbiji koji se organizuje pod znakom Međunarodne federacije folklornih ansambala – CIOFF.

Zemlje favoriti Alžir i Egipat nisu mogli da učestvuju, zbog nemogućnosti pribavljanja dokumentacije vezane za kovid 19.

Možda Vam se svidi i