FOTO Proslavljena gradska slava „Mitrovdan“

Od strane Ozon
0 komentar

OZON Media | Sremska Mitrovica Vesti

Sremska Mitrovica – U Sabornom hramu Svetog Dimitrije u Sremskoj Mitrovici danas je Njegovo Preosveštenstvo episkop sremski gospodin Vasilije služio svetu arhijerejsku liturgiju povodom obeležavanja slave grada, Mitrovdana.

Nakon svete liturgije, kojoj su prisustvovali predstavnci lokalne samouprave i veliki broj Mitrovčana, isečen je slavski kolač, a zatim je formirana litija oko Sabornog hrama Svetog Dimitrija.

U Sabornom hramu Svetog velikomučenika Dimitrija  sinoć, 7. novembra, održano je večernje bogosluženje, uoči slave Svetog Dimitrija .

7. novembar

Kao i ranijih godina, crkveno obeležavanje Mitrovdana završeno je molitvom za Grad Sremsku Mitrovicu i njene građane, kao i za svaku kuću koja slavi Svetog Dimitrija.

Nakon svete liturgije, kojoj su prisustvovali predstavnci lokalne samouprave i veliki broj Mitrovčana, isečen je slavski kolač, a zatim je formirana litija oko Sabornog hrama Svetog Dimitrij.

Sabornom hramu Svetog velikomučenika Dimitrija, Njegovo Preosveštenstvo episkop sremski gospodin Vasilije izgovorio je molitvu za Grad Sremsku Mitrovicu i njene stanovnike i svima koji slave poželo srećnu krsnu slavu.

Možda Vam se svidi i