FOTO Proslavljena gradska slava „Mitrovdan“

Od strane Ozon
0 komentar

OZON Media | Sremska Mitrovica Vesti

Sremska Mitrovica – U Sabornom hramu Svetog Dimitrije u Sremskoj Mitrovici danas je Njegovo Preosveštenstvo episkop sremski gospodin Vasilije služio svetu arhijerejsku liturgiju povodom obeležavanja slave grada, Mitrovdana.

Nakon svete liturgije, kojoj su prisustvovali predstavnci lokalne samouprave i veliki broj Mitrovčana, isečen je slavski kolač, a zatim je formirana litija oko Sabornog hrama Svetog Dimitrija.

U Sabornom hramu Svetog velikomučenika Dimitrija  sinoć, 7. novembra, održano je večernje bogosluženje, uoči slave Svetog Dimitrija .

7. novembar

Kao i ranijih godina, crkveno obeležavanje Mitrovdana završeno je molitvom za Grad Sremsku Mitrovicu i njene građane, kao i za svaku kuću koja slavi Svetog Dimitrija.

Nakon svete liturgije, kojoj su prisustvovali predstavnci lokalne samouprave i veliki broj Mitrovčana, isečen je slavski kolač, a zatim je formirana litija oko Sabornog hrama Svetog Dimitrij.

Sabornom hramu Svetog velikomučenika Dimitrija, Njegovo Preosveštenstvo episkop sremski gospodin Vasilije izgovorio je molitvu za Grad Sremsku Mitrovicu i njene stanovnike i svima koji slave poželo srećnu krsnu slavu.

Možda Vam se svidi i

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Get started with your account

to save your favourite homes and more

Sign up with email

Get started with your account

to save your favourite homes and more

By clicking the «SIGN UP» button you agree to the Terms of Use and Privacy Policy
Powered by Estatik