FOTO. POSETA Majci prve MITROVAČKE bebe

Od strane Ozon
2 komentari

Prva beba u 2022. godini u porodilištu Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici, sa teritorije sremskomitrovačke opštine rođena je 2. januara u 04.17 časova. Reč je o devojčici, koja je dobila ime Natalija. Natalija se rodila, teška 3.960 grama i dugačka 51. centimetra. Mama Jelena Tešanović i beba su dobro.


„Naš grad je od juče bogatiji za još jednu našu sugrađanku, reč je o prvoj bebi rođenoj u 2022. godini u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici, oko 04:00 rodila se Natalija. Mi čestitamo roditeljima i nagradićemo kao i svake godine prvu bebu, ono što mogu da istaknem za naredni period je akcija poklona sedišta za svaku bebu koja bude rođena u Sremskoj Mitrovici. To je novina koju smo uveli u upravi.“ rekla je gradonačelnica Svetlana Milovanović.

Reč je o akciji podsticanja nataliteta, ali i povećanja bezbednosti naših najmlađih sugrađana u saobraćaju, a akcija podrazumeva da će se tokom godine, početkom svakog meseca, poklanjati auto-sedišta svim mitrovačkim bebama rođenim u prethodnom mesecu.

Šta je dobila prva Mitrovačka devojčica?


„Danas smo došli sa jednim zaista lepim razlogom u bolnicu, pre svega da čestitamo rođenje deteta. Mi ovde dolazimo dugi niz godina unazad, dodelili smo 50.000 dinara, auto sedište kao i poklon paket. Drugo dete koje je rođeno u Sremskoj Mitrovici a ne pripada našoj opštini dobilo je poklon paket, takođe od 1. januara 2022. država obezbeđuje 300.000 dinara jednokratko i paušalno 5000 dinara. Želim roditeljima puno zdravlja, sreće i ljubavi u novoj godini.“ rekao je načelnik Gradske uprave za socijalnu zaštitu i životnu sredinu Dražen Riđošić.

Nenadović Dunja iz Rume 


Tradicionalno se skupljamo ovdew svake godine da obeležimo rađanje prve bebe iz Sremskog okruga i iz Grada. U prilici smo da čestitamo roditeljima, ove godine imali smo 1287 porođaja prošle godine, od toga 663 dečaka i 624 devojčice, u odnosu na 2020. godinu to je 151 beba manje. Ovo su brojevi na koje naše porodilište računa, prošle godine imali smo niz meseci porađanja porodilja iz Šapca, imali smo i značajan broj porođaja iz migrantske populacije, rekao je direktor Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici Dragan Malobabić i dodao da je bolnica zahvalna za akciju grada, sedišta za kola će povećati bezbednost naših najmlađih sugrađana.

Dušan Petrović, otac Natalije  iz Sremske Mitrovice rekao je da sredstva znače, sa suprugom se čuo i ona se oseća veoma dobro. 

Bebica je jedna od najvećih u porodilištu a otac jedva čeka da se ponovo vidi sa njima, ponosno kaže Dušan Petrović, otac male Natalije.

Možda Vam se svidi i

2 komentari

Sandra 03.01.2022. - 4:53 pm

Prvorodjeno dete u Novoj godini uvek dobija nesto vise odakle god bilo.OkNije kako je planirano.Dunju ste samo pomenuli,u fazonu ona nije nasa iz Rume je,u cemu je problem zena je na svet donela nesto bozanstveno kao i ona iz Mitrovice.Nismo videli ,procitali sta je prva beba dobila rodjena u 2022.god?Hvala Bogu ,otvorice se ponovo Rumsko porodiliste posto imamo na godisnjem nivou preko 600 beba,zbog buducih mama nadam se sto pre,jer imam losa iskustva iz SM,osecala sam se kao u kazamatu

Ivana 03.01.2022. - 9:56 pm

Kosa raspletana, plavi nokti, ogroman sat… Tako neguju bebe u
i porodilje… U medicinskoj školi te uče nečemu što se u praksi teško viđa. Ne znam što pate učenike. Sestra spremna za večernji izlazak.

Komentari su zatvoreni.