F. K “Podrinje” u akciji! 70 metara duga zastava osvanuće na Savskom keju

Od strane Ozon
0 komentar

Zastava Srbije duga 70 metara danas će biti naslikana na keju u Mačvanskoj Mitrovici.

Zastavu će oslikati omladinci iz F. K “Podrinje” Mačvanske Mitrovice, a uz pomoć prijatelja sa leve obale Save, odnosno iz Sremske Mitrovice.

Prema rečima Uroša Đuričića, jednog od učesnika u ovoj akciji ideja je bila da se ulepša kej, ali i da se kao u mnogim dtugim gradovima i mestima širom Srbije uradi nešto sa patriotskim motivima. “ Nas oko dvadeset iz F.K “Podrinje” oslikaće danas zastavu, povodom dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. Očistićemo i žbunje ako bude smetalo, a mislim da će oslikavanje biti gotovo danaa do 14 časiva, važno je da bude spremno za obeležavanje Dana zastave’.

Ukupna dužina zastave biće 70 metara, dok je planirana širina 3 metra

Radovi na farbanju će trajati jedan dan, a prethodilo je košenje trave oko keja, kaže Miloš Kovač predsednik Mesne zajednice „Mačvanska Mitrovica”.

“Ovo je drugi pit da se oslikava zastava na mačvankom keju. Inicijativa je mladih iz našeg fudbalskog kluba, pomažu i stariji a sektetar kluba je tu da pomogne i donese potrebno. Grad je obezbedio sredstva a Mesna zajednica je ponosna na svoju omladinu. Pomažemo sa osveženjem i hranom, dok rade. Mačvanska Mitrovica je po meni najlepše mesto za život, a ova inicijitiva mladih je još jedan dokaz za to”.

U pomoć omladincima stigao je i trener iz Laćarka. “Omladinci su pokazali veliku inicijativu da se ovaj praznik obeleži, ponosni smo na omladinu koja brine o obeležavanju ovog praznika ali i na to da su vredni i požrtvovani”.

Možda Vam se svidi i