Evo gde u Sremskoj Mitrovici možete da ručate „na kašiku“ i po kojoj ceni

Od strane Ozon
0 komentar

SREMSKA MITROVICA. Brza hrana, nedovoljno kretanje, nekoliko kafa dnevno i ubrzan tempo života, mnogim našim sugrađanima zadaju sve više zdravstvenih problema, a mogu da dovedu i do prekomerne težine.

Istražili smo u kojim to objektima mitrovčani mogu da jedu kvalitetno, kuvano i jeftinije, a da pri tome u organizam ne unose prazne kalorije.

Restoran EVROPA

Restoran „Evropa“ nalazi se u blizini podvožnjaka prema naselju KPD, skretanje pre podvožnjaka, a reč je o objektu za koji mnogi mitrovčani kažu da je omiljen, jeftiniji i da rado odlaze na ručak, iako je malo „zavučen“ pa ga turisti ne pronalaze. Pravi domaći restoran. U ponudi imaju veliki izbor domaćih gotovih jela na „kašiku“. Kada je reč o kuvanim jelima, ovde se mogu naručiti sledeća jela: Pasulj prebranac po ceni od 250 dinara, Škembići po ceni od 400 dinara i kavurma po ceni od 300 dinara, barena kolenica po ceni od 350 dinara, gulaš po ceni od 900 dinara.

Restoran Evropa se nalazi u ulici Nemanjina bb, u Sremskoj Mitrovici

Restoran PROMENADA

Omiljeni restoran mnogih mitrovčana, vlasnica svakodnevno donosi sveže namernice, kuva se dan za dan i nije čudo da se ovde često naručuje obrok na kašiku. Ovaj restoran nalazi se u ulici Promenda, uz reku Savu, pored stadiona Srema i kod njih, sem jela sa roštilja koja se ovde rado naručuju a najčešće omiljena porcija su „noazete“ koje se ovom restoranu mogu naručiti po ceni od 850 dinara. U ovom restoranu je popularan i dnevni meni. Kuvana jela na meniju se svakodnevno smenjuju. Oni u ponudi imaju razne vrste supa i čorbi koji idu uz dnevni meni.  Ovde možete pojesti dnevni meni koji sadrži čorbu, salatu i glavno jelo po ceni od 500 dinara. Meni je po danima različit, gulaš, ćuvte u sosu… a četvrtkom u ovom restoranu uvek služe pasulj. Kada je reč o kuvanim jelima, ovde se mogu naručiti sledeća jela: Riblja čorba od jedne litre po ceni od 800 dinara, Musaka i ćufte po ceni od 500 dinara (ova jela se nalaze u dnevnom meniju), gulaš po ceni od 500 dinara, đuveč po ceni od 500 dinara, pasulj za dve osobe po ceni od 800 dinara.

Restoran LOVAČKI DOM

Restoran „Lovački dom“ nalazi se u mirnom delu grada – u naselju KPD, skretanje pre parka, a reč je o objektu u kojem odiše domaćinska atmosfera. U ponudi imaju veliki izbor domaćih gotovih jela na „kašiku“ kao i jela sa roštilja. Kada je reč o kuvanim jelima, ovde se mogu naručiti sledeća jela: Slatki kupus sa jagnjetinom po ceni od 450 dinara, pasulj sa kobasicom po ceni od 420 dinara, sarma po ceni od 350 dinara, podvarak po ceni od 620 dinara, sarma po ceni od 360 dinara. U ovom restoranu se takođe pravi dnevni meni, pa ako odlučite da ručate, obavezno pitajte kojim danom se kuva određeno jelo.

Restoran SOJENICA

Na samoj obali reke Save u Sremskoj Mitrovici, nalazi se restoran jedinstvenog izgleda. Restoran po imenu Sojenica. Ovaj restoran je priča za sebe upravo iz razloga što na neki način predstavlja svojevrsnu turističku atrakciju. Nalazi se na samoj obali reke Save, a njegov ambijent predstavlja spoj između sofisticiranog i rustičnog. Zanimljivo u ovom restoranu je i  da u zimskim mesecima pucketa vatrica iz kamina, a pored njega se nalati deo mamutske kljove i kost, koje su nekada izvađene iz Savskog korita. Za ljubitelje mesa od mangulice i jagnjetine, ovde možete naručiti gulaš od mangulice po ceni od 820 dinara, jagnjeće sarmice prelivene kajmakom po ceni od 900 dinara, kolenicu kuvanu u crnom pivu po ceni od 1200 dinara. ovaj restoran ima kompletan meni sa supama, čorbama, roštiljem, dezertima… prošetajte.

Restoran POSEJDON

Još jedan restoran na obali reke Save, Posejdon osim restorana ima u ponudi i sobe, konferencijsku dvoranu za poslovne sastanke i banket sala za ručkove. Ali, da napišemo o hrani. Omiljena porcija (koju smo mi jeli) jeste zapečena butkica sa sosom od rena po ceni od 1600 dinra. Ovde možete pojesti odličnu teleću šorbu, kada je u pitanju jelo na kašiku ali uz to ide i rotilj. Rolovana piletina sa suvim grožđem po ceni od 890 dinara ili piletina sa ananasom po istoj ceni, 890 dinara.

Možda Vam se svidi i