Domu zdravlja uručena oprema za kontrolisano čuvanje vakcina

Od strane Ozon
0 komentar

SREMSKA MITROVICA/OZON. Delegacija Grada Sremska Mitrovica donirala je danas Domu zdravlja Sremska Mitrovica rashladni uređaj za kontrolisano čuvanje vakcina, vrednosti 800 hiljada dinara.

Predsednik Skupštine grada Sremska Mitrovica, Vladimir Pavlović istakao je značaj ove donacije, koja će doprineti čivanju i proširenju kapaciteta za čuvanje vakcina.

„Primarna zdravstvena zaštita je u nadležnosti lokalne samouprave, te u skladu sa tim potreba za ovim frižiderom je postojala i na zahtev nadležnih iz Doma zdravlja, nabavili smo i predali Domu zdravlja ovaj uređaj. Važne su potrebe građana Sremske Metrovice i svih sa teritorije grada, iz tog razloga planiramo dalje ovu aktivnosti, u toku je rad na planu obnove ambulante u Zasavici 2, a istovremeno već početkom naredne godine stiže i vozilo za polivalentnu patronažu za potrebe građana sa teritorije grada Sremska Mitrovica”, rekao je Pavlović.

Ovom donacijom povećali smo kapacitete hladnog lanca na svim nivoima zdravstvenih ustanova u Sremskoj Mitrovici, rekao je direktor Doma zdravlja, Adil Elhag.

„Uređaji je predat Domu zdravlja, trenutno smo mi jedini Dom zdravlja u Srbiji koji ima ovakav uređaji. U Sremskoj Mitrovici postoji još jedan rashladni uređaj za kontrolisano čuvanje vakcina u Zavodu za javno zdravlje, koji je bio potreban tokom pandemije”, rekao je dr Elhag.

On je istakao da će ova oprema pojačati kapacitete za sigurno skladištenje vakcina, ovde će se čuvati vakcine i za decu i za odrasle, a mi sada u Domu zdravlja imamo mogućnost da skladištimo godišnje potrebe za vakcinama.

Možda Vam se svidi i