Dobro jutro Sremska Mitrovice

Od strane Ozon
1 komentar

Trenutna temperatura u našem gradu je 8°C a, prema prognozama RHMZ-a, maksimalna dnevna mogla bi da dostigne čak 16. podeok.

Nemojte da vas iznenadi zahlađenje koje će stići u toku noći tako da nas od sutra očekuje mnogo hladnije vreme.

Biometeorološke prilike mogu izazvati uobičajene tegobe kod hroničnih bolesnika. Astmatičarima i srčanim bolesnicima se savetuje opreznost. Moguće meteoropatske reakcije su bolovi u kostima i promenlјivo raspoloženje. Povećana koncentracija se preporučuje svim učesnicima u saobraćaju.

Nažalost, korona se opet vraća na „velika vrata“ – prema poslednjem preseku u Srbiji su bila 5.224 nova slučaja, što je skoro dvostruko više nego prethodnog dana, a preminulo je (zvanično) 19 pacijenata. U našem gradu je 3. januara otkriveno 180 novozaraženih (dan ranije, bilo ih je 80). U kovid ambulanti na Novom naselju ponovo su gužve i čeka se čak i do 6 sati.

Prema poslednjim podacima, u Kovid centru Opšte bolnice Sremska Mitrovica zaključno sa 5. januarom nalazi se 38 pacijenata, od toga broja 20 lica je pozitivno na virus kovid 19. Ukupno 8 osoba je na respiratoru, jedna osoba je na kiseoniku.

U Kovid ambulanti Doma zdravlja Sremska Mitrovica, bilo je 44. prvih pregleda, dok je kontrolnih pregleda bilo 16. Od 44. prvih pregleda, 16. pregleda su bili antigen pozitivni, PCR pozitivnih bilo je četvoro. Nije bilo hospitalizacija.

Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeležavaju Tucindan, praznik pred Badnji dan, kada se priprema hrana za Božić. Za ovaj dan se vezuje mnogo običaja, a po narodnom verovanju, decu ne valja tući, jer će cele godine biti nevaljala i bolešljiva.

Pozorište

Spiderman | Put bez povratka
Velika scena Pozorišta „Dobrica Milutinović“
Sreda 5. januar u 17 i 20 sati
Trajanje filma: 148 minuta
Ulaz: 350 dinara
Karte za filmove se ne rezervišu, a možete ih kupiti radnim danima od 8 do 14 ili neposredno pre projekcije.
Informacije na 615-115

Biblioteka Gligorije Vozarović (Biblioteka Sremska Mitrovica) PREPORUKA ZA ČITANJE

U savremenoj srpskoj književnosti nema mnogo pisaca koji su dobri hroničari svoga doba, a Miodrag Majić je izuzetak.. U svojim romanima Deca zla i Ostrvo pelikana on je ne samo hroničar nego i kritičar tamnih strana društva u kojem živimo. Ukazuje na brojne probleme i društvene pojave karakteristične za prostor Balkana, ali ih i analizira, te se kritički odnosi prema njima. Objektivno i analitično zapaža osobenosti života ovdašnjih Roma. Njegovu književnost osobenim čini jasan i pregledan stil kojim piše, ali i vrtlog emocija u koji „uvlači“ čitaoce. Potpuno je nevažno da li je u pitanju triler ili drama, Majićeve jednostavne rečenice ne možete da izbrišete iz pamćenja.
Ništa manje zanimljivi nisu ni zapisi sa njegovog bloga “ U ime naroda“, a i njih možete potražiti u našoj Biblioteci.

Ako ste u potrazi za poslom, možda ga nađete baš među oglasima na našem portalu.

Za lep nastavak dana, prošetajte po ovom toplom vremenu jer od sutra…

Možda Vam se svidi i

1 komentar

dragan 05.01.2022. - 5:17 pm

bravo
konacno lep,vedar,svez clanak…
samo tako..
pozz

Komentari su zatvoreni.