Dobro jutro, Mitrovice! Treba li vam „šećera i vode“?

Od strane Ozon
0 komentar

SREMSKA MITROVICA. Bolјe je ipak da spavate. Sve što prespavate neće vam se dogoditi, rekao je Duško Radović u jednoj od svojih kultinih emisija na radio Beogradu. Ipak, raditi se mora, pa idemo: Dobro jutro, ustajanje, umivanje, doručak, kafa i Ozon…

Za utehu građanima koji od juče nemaju vodu. Gleb Fils je došao u Srbiju u jeku pandemije. To je jedan čovek koji je obišao svet i odlučio da živi u Srbiji. Sa porodicom živi na planini, u kući bez vode i struje, čuva ovce, gaji patke, prepelice, konje, kokoške. Zarađuje objavljujući na Instagramu i Tiktoku.

A šta kaže kad nema vode? „Ako nemaš dovoljno struje od slolarnih panela, imaš sveće. Ako nemaš vodu, možeš da prošetaš do izvora, što je dobro i za fiskulturu“. Lako je njemu, verovatno ima neki „štek“ ili je naučio da živi sa prirodom…

Sreda, 7. decembar donosi nam malo nižu temperaturu i pretežno oblačan dan. Temperatura koja nas je dočekala je 4°C, a meteorolozi najavljuju da će najviša dnevna temperatura u Sremskoj Mitrovici biti 6°C.

Danas tokom dana najavljena kiša, tako da je dobar potez imati uz sebe i kišobran. 

Posebna opreznost se savetuje osobama onima koji imaju problema sa disanjem ili sa srcem, a moguće meteoropatske reakcije su razdražljivost i bolovi u kostima i zglobovima.  

Kao i uvek, neophodna je pojačana pažnja u saobraćaju.

Juče je deo Sremske Mitrovice ostao bez vode.

Kako kažu u Vodovodu, prilikom izvođenja radova u Sremskoj Mitrovici, došlo je do oštećenja vodovodnih cevi zbog čega je veći deo naselja “Kamenjar” i “25. Maj” ostao bez vode. Zbog oštećenja vodovodne mreže od strane SBB koji izvode svoje radove, bez vode su ostali potrošači u Ulici Palanka, naseljima “Kamenjar” i “25. Maj”, kao i u okolnim ulicama. S obzirom na prirodu kvara nemoguće je predvideti završetak radova, te vode u ovim delovima grada neće biti do daljnjeg.

Kad smo već kod vode, da vas podsetimo da sutra Sremska Mitrovica neće imati vode. Znači ne „samo Kamenjar“ nego svi!

Zbog radova u vodovodnom sistemu u četvrtak, 08. decembra u vremenskom periodu od 8 do 14 sati doći će do prekida u snabdevanju vodom potrošača u javnom sistemu vodosnabdevanja (grad i 17 naseljenih mesta). Nakon završetka radova moguća je pojava zamućenja, pa se potrošačima preporučuje da vodu ispuste iz slavine, do pojave čiste vode. JKP “Vodovod” Sremska Mitrovica potrošačima zahvaljuje na strpljenju i razumevanju.

Delovi Sremske Mitrovice, Laćarka i Manđelosa danas neće imati struje.

Manđelos 11.00-12.00

Crpna stanica “Vranjaš” – Manđelos

Sremska Mitrovica 09.00-13.00

ul. Petra Preradovića od br. 69-121

Laćarak 09.00-12.00

ul. 1. novembra od br. 133-181 i 138-196 i br. 132a
ul. Karađorđeva od br. 3-49 i 2-50
ul. Savska od br. 1-7 i 2-8 i b.b.

Prema poslednjem izveštaju bolnice Sremska Mitrovica već neko vreme nema Kovid pacijenata u bolnici.

Ono što je u poslednje vreme važno građanima Sremske Mitrovice jeste (između ostalog) RASPORED PRAŽNJENJA PLAVIH KANTI ZA SEPARACIJU PLASTIČNE AMBALAŽE, PAPIRA I METALA. Kada? Čitajte u ovom članku: RASPORED PRAŽNJENJA PLAVIH KANTI ZA SEPARACIJU PLASTIČNE AMBALAŽE, PAPIRA I METALA – Ozon Media

Ako želite da svojim potomcima ostavite lepšu i bolju Sremsku Mitrovicu, zaboravite na malodušnost, mržnju, ljubomoru, ali i sukobljene sujete.

Zbog novih 23 malaca koji su u toku prošlje nedelje rođeni u Sremskoj Mitrovici, stavimo prst na čelo i ako možemo, a možemo, budimo bolji ljudi i bolji primer našoj deci.

Sinoć je ponovo održana jedna pozorišna predstava a da niko nije imao pojma o tome. Opet Duško Radović, izgleda da se nije mnogo promenilo u poslednih 30-tak godina.

Ako ste ljubitelji umetnosti, volite kulturna dešavanja, danas ih ima nekoliko.

Osim izložbe, ako je niste pogledali, danas možete slušati od istoričara kako su živeli Jevreji u Sremskoj Mitrovici.

Predavanje „Jevreji u Sremskoj Mitrovici“ danas u Muzeju Srema. U Muzeju Srema, postavljena je izložba Jevrejske opštine Novi Sad „Sinagoge u Vojvodini”. U okviru izložbe biće održano predavanje „Jevreji u Sremskoj Mitrovici“ koje će voditi istoričar Miljan Garčević. Predavanje će se održati u sredu, 7. decembra sa početkom u 18. časova.

Da vas podsetimo, sutra bez doručka i pravac Crveni Krst. U četvrtak akcija dobrovoljnog davanja krvi

Ako ste propustili

Poništena prvostepena presuda Višeg suda u Sremskoj Mitrovici za otmicu maloletnog deteta iz Stare Pazove – Ozon Media

Mitrovački košarkaši na turniru u Minhenu igrali za Aleksandru Dinić – Ozon Media

Kako do umanjenog računa za struju? U Sremskoj Mitrovici do sada 250 građana dobilo status energetski ugroženog kupca – Ozon Media

Od 1. januara nove cene naknada za korišćenje javnih površinama – Ozon Media

Dragi naši Mitrovčani, decembar je ipak mesec magije, praznici se bliže, dajte sve od sebe da ih dočekate zdravi i u dobrom društvu.

Možda Vam se svidi i