Dobro jutro Mitrovčani! Vikend – Svirke, noć muzeja, izložbe…

Od strane Ozon
0 komentar

Otpratili smo letnji petak, po temperaturi i do;ekali vikend za opuštaje u kratkom odmoru od obaveza i stresa. Za „punjenje baterija“ mnogim đanima najviše prija odlazak negde, bila to klupska svirka, predstava, izložba ili neko drugo gradsko dešavanje.

Ipak, budite obazrivi na putu, bilo da vozite automobil, motocikl ili bicikla (i pešaci). Juče se dogodila tragedija, vozač motocikla u nesreći nije preživeo a saobraćajna policija za ovaj vikend najavila je strogu kontrolu motociklista.

JOŠ JEDAN VREO MAJSKI DAN Temperature danas i do 30 stepeni

U Sremskoj Mitrovici će danasbiti pretežno sunčano, sa najvišom dnevnom temperaturom do 30 stepeni.

A ovog vikenda biće predivno u Sremskoj Mitrovici. Šta da ne propustite?

Danas se održava „Noć Muzeja“ . Danas, od 18:00 časova biće otvorena izložba u prostoru Galerije Lazar Vozarević u okviru „Noći muzeja“. Galerija i ove godine nesvakidašnjim programom otvara svoja vrata.

Nećemo vam mnogo odavati ali evo malih naznaka: Dok večeras obilazite Muzej i šetate kroz grad, u centralnom parku vas očekuje nesvakidašnji performans. Ove ne možete propustiti!

Takože, od 18.00 časova čekaju nas i kreativne radionice povodom godišnjice , a za sve sugrađane pripremljena je izložba  fotografija povodom obeležavanja godišnjice velike odbrane od poplava koja je sigurno najznačajnija u istoriji Grada Sremska.

“Muzeji za 10” u Sremskoj Mitrovici

Manifestacija “Muzeji za 10” održaće se u periodu od 14. do 20. maja u Muzeju Srema u Sremskoj Mitrovici na dve lokacije, u Velikom muzeju (ulica Vuka Karadžića 3) i Lapidarijumu (ulica Svetog Stefana 15).

Manifestacija počinje sa Noći muzeja u subotu 14. maja u 17, odnosno 18 časova.

Još jedna izložba!

Izložba Zvonka Štimca “Ruke u glini” biće otvorena danas, u 18 časova. Događaj je organizovan u okviru Noći Muzeja, u Lapidarijumu Muzeja Srema. Ukoliko ste sprečeni da prisustvujete otvaranju, možete posetiti izložbu do 31. maja. Autorka izložbe je Zvezdana Štimac.

Ne zaboravite da je danas platou ispred hale PSC „Pinki“ koncert

Danas, 14. maja na platou ispred Poslovno sportskog centra “Pinki” u Sremskoj Mitrovici biće održan humanitarni rok koncert za Natašu Nedić.

Koncert organizuje Mesna zajednica “Sutjeska” zajedno sa muzičarem Dragoslavom Janković.

I ovog vikenda, kao i svakog dana čuvajte se u saobraćaju, proteklih dana je u bilo i žrtava, najčešće zbog neprilagođene brzine. A najvažnije je da se opustite, navučete osmeh jer se od mrgođenja samo stvaraju bore a i sve zavisi SAMO OD VAS.

Možda Vam se svidi i