Dobro jutro Mitrovčani, temperatura danas ispod 30 stepeni. Pred nama kišni vikend, iskoristite dan za…

Od strane Ozon
0 komentar

Trenutno je 17 stepeni – 5.00, jutro… Meteorolozi kažu da danas neće biti kiše pljuskovi, a od sutra se očekuju padavine sve do nedelje.

Poslednjih dana smo u „stadijumu“ kad ne možete baš ni noću (prirodnim putem) da rashladite stanove, osim ukoliko živite u prirodi – npr. šumi ili baš blizu reke. Uveče prija prošetati savskim Kejom. Ako ništa drugo, lepo ćemo se rashladiti u petak i subotu.

Danas će maksimalna temperatura iznositi 29°C. Vreme će biti umereno oblačno, što je uvod za petak kada se očekuju pljuskovi i grmljavine.

 Što se tiče biometeorološke prognoze, iznad našeg područja se zadržava relativno nepovolјna biometeorološka situacija za hronične bolesnike. Srčanim bolesnicima i asmatičarima se naročito preporučuje da primene savete lekara. Mogući su razdražlјivost i glavobolјa. Svim učesnicima u saobraćaju se savetuje dodatna pažnja.

Bolnici Sremska Mitrovica protekle nedelje rođeno je 27 beba  12 dečaka i 15 devojčica.

Za danas nema najavljenog isključenja struje ali već za sutra ima U petak vikend naselje bez struje i jedna ulica – Ozon Media

Korona presek

U Opštoj Sremska Mitrovica posle dužeg vremena bolnici beleže se hospitalizovani pacijenati oboleli od kovida-19.

U sremskomitrovakoj bolnicijedan pacijen je pozitivan na Sars Covid- 2, nalazi se na bolničkom lečenju, dok je drugi pacijent, takođe pozitivan, poslat na lečenje u kovid bolnicu Novi Sad – Mišeluk.

Očekuje se da će i pacijent koji se trenutno nalazi na lečenju u bolnici Sremska Mitrovica biti prebačen na lečenje u Mišeluk.

Gde ići?

Na Gradskoj plaži u Sremskoj Mitrovici, danas 7. Jula , sa početkom od 17 časova, održaće se humanitarna akcija u organizaciji PU ,,Stonogica“. U humanitarnoj akciji pomažu i Igor Jurić, ŠOSO ,,Radivoje Popović“, Međuopštinsko udruženje za gluve i nagluve.

Naši mladi sugrađani će prodavati umetničke slike, ilustracije… na štandu će se naći i proizvodi Sim marketa, vaučeri za šminkanje, tetoviranje, tretmani lica, popravku zuba, voće i povrće, školski pribor, nakit, i još mnoga druga sredstva. Sva prikupljena sredstva biće upućena na dve nečujuće porodice, odnosno deci kojoj je to u ovom trenutku veoma potrebno, koja imaju poteškoću sa oštećenjem sluha.

Igor Jurić će svoju knjigu ,,Armagedon“ izložiti na štandu „Stonogice“, pri prodaji potpisati, a sav prikupljen novac od prodaje knjige, ići će u humanitarne svrhe Fondaciji ,,Tijane Jurić“.

Počele su i prijave za “Kids survivor” koji će se održati na gradskoj plaži 23.07. sa početkom u 10:00 časova.

Mogućnost prijave imaju deca od šest do deset godina. Roditelji svoje mališane mogu dovesti u Turistički info centar na plaži ili u centru grada gde popunjavaju prijavu. Radmila Grujić, ispred Turističke organizacije rekla je da je ovo još jedno dečije takmičenje u nizu u okviru “Leta na Savi”.

Danas počinje i Astronomski kamp „Letenka“ – 7. do 10. jula na Fruškoj gori.

Ljubitelji astronomije će kroz bogat program i predavanja stručnjaka imati priliku da dokuče mnoga pitanja u vezi sa svemirom. Među predavačima će se naći i brojni astronomi, fizičari, biolozi, astrofizičari, hemičari, kao i članovi astronomskih društava, saopštili su organizatori. Tokom kampa planirano je noćno posmatranje nebeskih objekata dok dnevni program sadrži razgovore o nauci i dostignućima u istraživanju svemira. Posetioci će imati priliku i da se upoznaju sa astronomskom opremom, nauče nešto o korišćenju teleskopa, kao i da se izvešte u pravljenju astrofotografije.Letnji kamp „Letenka“ organizuju astronomska društva „Novi Sad“, „Lira“ i „Kosmos“, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu i  Prirodno matematičkog fakulteta u Novom Sadu.

Ako ste propustili

Otvorena nova radionica za proizvodnju papirne galanterije Caritasa Sremske Mitrovice – Ozon Media

Važi za najbolji burek u gradu – BUREK i ništa više – Ozon Media

Uređenje urbanog džepa – parka i dečjeg igrališta u centru grada – Ozon Media

Možda Vam se svidi i