Dobro jutro, Mitrovčani, može kafa s mlekom? Šta nas očekuje ovog utorka: Malo toplije vreme i brojna dešavanja

Od strane Ozon
0 komentar

Trenutno je 17 stepeni – 3.00, jutro… Meteorolozi kažu da danas neće biti kiše, temperatura, najavljena biće 27 stepeni.

Kafa može (još uvek), a mleko, u prodavnicama retko, ali u kafićima sve ok, ima. Ko voli „tursku“ bez mleka i šećera, može da uživa ovog jutra uz omiljenu kafu. Ostali, štedite mleko, jer, već danima, mleka u prodavnicama nema, ili ga bude pa nestane. 

Videćemo da li će se mleko vratiti u rafove, do tada da uhvatimo divne septembarske dane. Poslednjih dana smo u „stadijumu“ kad uživamo u poznom letu, u savršenoj šetni po gradu ili blizu reke. Bilo je i kiše, ali „ništa strašno“.

bolnici u Sremskoj Mitrovici, protekle nedelje rođeno je 36 beba. Od toga 26 dečaka i 10 devojčica. Čestitamo!

Struje danas nema u nekim ulicama Sremske Mitrovice. OVDE pogledajte spisak. I ne zaboravite da štedite struju!

Utorak će biti sunčan i minimalno topliji. Temperatura će se kretati od minimalnih 14 do maksimalnih 28 stepeni.  Biometeorološke prilike će doprineti smanjenju tegoba kod većine hronično obolelih i osetljivih osoba. Izvestan oprez se savetuje srčanim bolesnicima i astmatičarima.  Meteoropatske rekcija su moguće u blagoj formi.

Ne zaboravite izmenu režima saobraćaja u Puškinovoj ulici u Sremskoj Mitrovici, koja bi trebalo da traje 15 radnih dana.

Danas se pušta u funkciju most na Modranu u Mačvanskoj Mitrovici (Bogaz).

Uverenja o prosečnim primanjima po članovima domaćinstva, za prijem učenika i studenata u domove, ali i za dodelu učeničkih i studentskih kredita i stipendija… zahtev za izdavanje uverenja i Izjavu o zajedničkom domaćinstvu sa članovima porodice se mogu preuzeti na zvaničnom sajtu Opštine, ili lično, na uslužnom šalteru. Prijem zahteva na šalteru se vrši svakog radnog dana, u vremenu od 07:30 do 14:00 časova.

Gde ići?

U sklopu obeležavanja svoje slave, Svetog Rafaila Šišatovačkog, Udruženje likovnih umetnika “Esnaf“ otvorilo svoju godišnju izložbu. Izložba je otvorena u Galeriji “Lazar Vozarević” u Sremskoj Mitrovici, a traje do 23. septembra. 

DANAS, verujemo da ste spremni za izlazak! Radio Beograd organizuje seriju koncerata pod imenom Radio susretanja. Uz pratnju Big Benda RTS – a i Narodnog ansambla RTS – a, večeras u Sremskoj Mitrovici nastupiće brojni izvođači – Snežana Đurišić, Biljana Jevtić, Aleksandar Ilić, Bane Mojićević, Tanja Savić, Milena Lazarević i Ivana Knežević. Početak u 20 časova i 30 minuta, na trgu Ćire Milekića.

Da vas potsetimo i da je otvorena škola šaha za sve generacije otvorena je u Mesnoj zajednici „Sutjeska”, treneri će biti članovi Šahovskog kluba „Sirmijum” Sremska Mitrovica. Pored početnog nivoa, biće organizovane partije i za veterane.

I da ne zaborvite, 9. septembra u Muzeju Srema, sa početkom u 19 časova biće upriličena promocija monografije o Jovanu Udickom, autora Steva Lapčevića.

Tražite posao? ŠTA IMA U PONUDI POSLOVA?

Kao i svakog dana čuvajte se u saobraćaju, proteklih dana je nekoliko saobraćajnih udesa, pa i požara. A najvažnije je da se opustite, navučete osmeh jer se od mrgođenja samo stvaraju bore a i sve zavisi SAMO OD VAS.

Možda Vam se svidi i