Diplomirani ekonomista: Odlučila se za slađi posao

Od strane Ozon
0 komentar

Diplomirani ekonomista po struci, nakon završenog fakulteta, počela je da radi u banci posao za koji se školovala, ali svaki slobodan trenutak koristila je da napravi za svoju porodicu neku slanu ili slatku poslasticu.

Marija Pavlović, sada domaćica kaže da je pokušala da se bavi poslom ekonomiste ali da je uvek bila zaljubljenik u kuvanje i da je to sada prevagnulo. 

U kuhinjici Marije Pavlović u Laćarku  uz nemerljivu maštovitost nastaju jestiva remek-dela koja vidite na fotografijama.

Ova vredna domaćica svoju kreativnost više voli da pokaže u kuhinji nego u kancelariji, spremajući ukusne slatke i slane specijalitete.

“Kolače pravim od malena. Kada je Slava, majka mi kaže da napravim 5-6 vrsta kolača a ja napravim 12. Čini mi se da sam oduvek volela da vreme provedem u kuhinji”, kaže Marija.

Od kolača pravim sve, one prave domaće. Pravim i slane poslastice od pohovanih palačinaka do rolata i to su uvek prave domaće poslastice.


Planiram da počnem i sa tortama ali tu još želim da se usavršim i da naučim od najboljih.
Sigurna sam da je ovo moj poziv. Razmišljam i da naredne godine ovu moju priču pretvorim u pravi posao. Ovo nije moja prva šansa, ali kroz podršku programa istog naziva za koju mogu aplicirati, nadam se da će ova moja ljubav biti i moj posao u budućnosti.

Svaka poslastica pripremljena je sa mnogo ljubavi, strpljenja i pažnje. Poslastice su, rekli bi iskusni “majstori varjače”, kao deca, svi ih vole podjednako. Ni Marija nema svoj omiljeni kolač, ali rođaci i prijatelji vole sve Marijine poslastice. Ona često provede noć praveći kolače koje oni naruče za svoje proslave ali i uz nedeljni ručak.
Posla je sve više, pa je Marija kao iskusni ekonomista krenula u svoju novu životnu, slađu priču.

Otvorila je naloge na društvenim mrežama, gde domaćice traže i njene recepte.

INSTAGRAM

FACEBOOK

  • Sada je sve ovo, kao posao u samom začetku. Moje kolače traže, verovatno jer su domaći i uvek sveži. Posla imam, vidim budućnost u ovom poslu i bez obzira na to što sam završila fakultet, i što je možda jednostavnije da radim u struci, ja biram ono što me čini srećnom a uz to može i mojoj porodici doneti dodatan prihod. Tu sam, u kući, sa detetom, dočekam muža, napravim u kuhinji čuda i svi smo srećni, završava svoju priču Marija.

Možda Vam se svidi i