DILEME SE REŠAVAJU NA INSTAGRAMU… Da li će 100 evra za mlade dobiti svi sa navršenih 30 godina ili do navršenih 30…?

Od strane Ozon
0 komentar

Isplata državne pomoći mladima u iznosu od 100 evra privukla je veliku pažnju javnosti.

Ministar finansija Siniša Mali stoga je, u okviru rubrike „Pitajte ministra finansija“ na Instagramu, pozvao građane da mu upute pitanja u vezi s ovom temom.

„Pričamo o isplati 100 evra pomoći mladima“, naveo je ministar ranije u toku dana na Instagramu u storiju, dodavši da upravo tu zainteresovani mogu da mu šalju pitanja.

Ono što je mnoge ovih dana zanimalo svakako je i precizan podatak o tome kolika je starosna granica koja je uslov za isplatu pomoći.

„Da li će isplatu dobiti svi ‘sa navršenom’ 30. godinom života ili ‘do navršene’ 30?“, glasilo je pitanje jednog od korisnika pomenute društvene mreže.

Podsetimo, adresa za prijavljivanje biće ista kao i prethodnih puta kada su se građani prijavljivali za novčanu pomoć od države – idp.trezor.gov.rs.

Za dobijanje 100 evra za mlade biće potrebna samo lična karta i broj računa, ili, ukoliko lice ne poseduje račun, treba samo da odabere banku u kojoj će Ministarstvo finansija otvoriti račun zbog isplate pomoći.

ZA SVE NEDOUMICE INSTAGRAM SINIŠE MALOG

Siniša Mali, MBA, CFA, CAIA (@mali_sinisa) • Instagram photos and videos

Vlada će već za koji dan usvojiti predlog zakona koji će omogućiti isplatu pomoći mladima od navršenih 16 do navršenih 29 godina. Oni će već početkom februara dobiti po 100 evra. Prijava za ove finansijske podrške će početi 15. januara, a šansu da apliciraju imaće do 30. januara. U ovoj populaciji izvesno je mnogo onih koji još nemaju tekući račun. Automatski će im ga otvoriti država kod banke koju izaberu sami.

КОМЕ ДРЖАВА ОТВАРА РАЧУН: Млади који чекају помоћ од 100 евра пријављиваће се од 15. до 30. јануара

Kako nam objašnjavaju u Ministarstvu finansija prijava će i ovog puta ići preko portala Uprave za trezor. Adresa je idp.trezor.gov.rs.

Možda Vam se svidi i

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Get started with your account

to save your favourite homes and more

Sign up with email

Get started with your account

to save your favourite homes and more

By clicking the «SIGN UP» button you agree to the Terms of Use and Privacy Policy
Powered by Estatik