Detalji o novoj pomoći od 100 evra za mlade

Od strane Ozon
0 komentar

Ministar finansija Siniša Mali gostovao je u Jutarnjem dnevniku RTS-a, gde je dodatno pojasnio detalje oko državne novčane pomoći za mlade u iznosu od 100 evra.

Prošle nedelje smo isplatili pomoć od 100 evra za mlade. Uključujući i sve novčane pomoći koje smo isplatili prošle godine pokazuju koliko je zdrava naša ekonomija. Reforme koje je sproveo predsednik Vučić obezbedile su da imamo rezerve novca za sve ove projekte – kaže ministar finansija.

Siniša Mali kaže da imamo najveću stopu rasta, od 6.4 odsto, i još jednom podsetio na nivo nizak nivo javnog duga.

– Mnogo smo se pokazali otpornijim i snalažljivijim. Da ne govorim o tome da smo nabavljali sve vakcine među prvima, izgradili bolnice i pomagali građane. Sve to pokazuje jednu drugačiju Srbiju – jaku, stabilnu i snažnu – rekao je ministar.

Ministaar je rekao da će se danas pred Vladom naći zakon o isplati pomoći od 100 evra za mlade. Mi smo pripremili izmene zakona o 100 evra za mlade, koje će danas biti na Vladi Srbije, a sledeće nedelje u parlamentu. 

Mladi koji se nisu prijavili prethodni put za 100 evra, bilo da nisu želeli ili da nisu tada imali pravo, a sada ispunjavaju uslove, moći će da se prijave od 16. do 31. maja. Oni kojima je u februaru isplaćena pomoć od 100 evra neće morati ponovo da se prijavljuju. Isplata će trajati 1, 2. i 3. juna – rekao je ministar.

Možda Vam se svidi i