Dani Grčke kulture u Sremskoj Mitrovici

Od strane Ozon
0 komentar

SREMSKA MITROVICA. U okviru manifestacije „Dani Grčke kulture“ u organizaciji Udruženja Srpsko – Grčkog prijateljstva „Irida“, u Sremskoj Mitrovici održava se nekoliko kulturnih manifestacija u Sremskoj Mitrovici.

U utorak, 13. decembra, u Galeriji „Lazar Vozarević“ biće održano Svečano veče, gde će se govoriti o istorijskim odnosima dve zemlje. Tokom večeri nastupiće hor „Irida“ koji će izvesti kompozicije Mikisa Teodorakusa, a tokom ove večeri biće dodeljena priznanja za najhumanijeg učenika.

U sredu, 14. decembra, u Galeriji „Lazar Vozarević“ biće održana predavanja „Slavizmi u Grčkom jeziku – Novogrčki pesnici“ sa početkom u 18.00 časova . Predavači su Predrag Mutavčić i Aleksandra Milanović.

U četvrtak 15. decembra, u Muzeju Srema, organizuje se radionica vajanja „Autopotret sa Grčkim motivima“. Radionica za srednjoškolce je zakazana za 12.00 časova, dok će radionica za osnovce biti održana u petak, 16. decembra, sa početkom u 12.00 časova. Radionice realizuje akademska vajarka Ružica španović.

Udruženja Srpsko – Grčkog prijateljstva „Irida“, tokom obeležavanja manifestacije „Dani Grčke kulture“, organizuje i humanitarni koncert „Irida i prijatelji“ u kome učestvuju i O. Š „Jovan Popović“, DNUK „Kolomejka“, hor penzionera „Sremci“, hor „Polifonika“, Ivana Ohmut – klavir, Lea Nedimović – flauta, Alisa Božić – violončelo, hor i orkestar „Irida“ i gosti iznenađenja.

Humanitarni koncert će biti održan u Muzeju srema, u subotu, 17. decembra u 18.00 časova.

Obeležavanje manifestacije „Dani Grčke kulture“ se realizuje pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata AP Vojvodina i Gradske Uprave za sport i kulturu Grada Sremska Mitrovica i prijateljskih Ustanova, Galerije „Lazar Vozarević“ i Muzeja Srema.

Možda Vam se svidi i