Danas u Kuzminu sajam svinja i poljoprivrede

Od strane Ozon
0 komentar

Sajam svinja i poljoprivrede u Kuzminu održava se u danas, 3. septembra u Lovačkom domu u Kuzminu. Za razliku od prethodnih godina, ove godine je organizovano stručno predavanje za odgajivače, sa namerom da se sajmu vrati stari način održavanja, koji je zbog pandemije prekinut.

„Sajam svinja u Kuzminu održava se dugi niz godina ali zbog korone neko vreme se nije održavao. Nekada je to bilo u mnogo većem obimu, dolazili su proizvodjači i izlagali svoja grla, međutim, ove godine toga neće biti. Glavni inicijator su “Udruženje svinjara” iz Kuzmina, mi ćemo otići i održati predavanje za poljoprivredne proizvodjače koji se bave stočarstvom. Andonović Lale će držati prezentaciju na temu “Selekcija priplodnih grla”, Željko Graovac će pričati o fondovima. Naš cilj je da se održi predavanje a već sledeće godine da taj sajam i proširimo“, rekao je dipl. ing.  Milan Milić, Rukovodilac stručne i savetodavne službe.

Sajam svinja i poljoprivreden održan je 2019. godine u Kuzminu kao jedna od najvećih i najznačajnijih seoskih agro manifestacija kod nas, na teritoriji Sremske Mitrovice, nakon te godine zbog pandemije sajamske aktivnostti su obustavljene, a namera je da se od sledeće godine organizacija ovog sajma vrati na nivo pre pandemije. Sajam je okupljao veliki broj odgajivača svinja, proizvođača stočne hrane, proizvođača i izlagača prehrambenih proizvoda, kao i poljo mehanizaciju. Pored izložbenog i edukativnog imao je i zabavni, odnosno takmičarski karakter, pa su tako u okviru njega održana takmičenje u kuvanju kotlića, takmičenje za nabolji kulen i fijakerijada. Naredne godine, očekuje se da će sajam biti isti kao i pre nekoliko godina.

Možda Vam se svidi i