Da li je hleb poskupeo?

Od strane Ozon
0 komentar
U Sremskoj Mitrovici, jeste. Cena je već danas 49 dinara. Pekari redom, kažu da ni hleb, ni pecivo u njihovima radnjama nije poskupeo, za sada. Što se tiče hleba “Sava”, on je već danas 49 dinara u sremskomitrovačkim pekarama.

Izmenjena uredba, kojom se kontroliše cena hleba od brašna tip 500, prošla je sve procedure i biće usvojena na sutrašnjoj secnici Vlade. Time je obezbeđen kontinuitet, jer je prethodni akt, kojim je vekna bila “zamrznuta”, donet 9. novembra i važi do 11. maja.

Podsetimo, da je produženo i važenje Uredbe o ograničenim cenama osnovnih životnih namirnica, šećera, brašna, ulja, svinjskog buta, mleka, koju su izuzetno važni za snabdevanje potrošača.
Hleb “Sava” koji se pravi od ostatka brašna, brašna tip 500, u pekarama u Sremskoj Mitrovici, danas iznosi 49 dinara u svim pekarama, iako je po uredbi od sutra najavljena nova cena. Cena ovog hleba je do danas iznosila 46 dinara. Pekari dodaju da ostale vrste hleba i peciva, za sada neće poskupeti.

Vest o ceni hleba proizvođače nije zadovoljila.

Trgovcima, velikim lancima, marža od šest odsto je mala pa traže nekoliko puta veću, prenose iz Unije pekara. Problem trgovaca i proizvođača su veliki trgovinski lanci koji imaju velike marže.
Iz Unije pekara najavljuju sastanak pekara i trgovaca kako bi se rešio problem visine trgovačkih marži.

Pekari nisu optimisti kada je reč o cenama, smatraju da će cene morati da rastu jer sve poskupljuje.

Možda Vam se svidi i