Batut: Na biračkim mestima nošenje maske individualna odluka

Od strane Ozon
0 komentar

Nacionlani institut za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“ preporučio je biračkim odborima uoči glasanja na izborima 3. aprila primenu preventivnih epidemioloških mera.

Preporučio je dezinfekciju i provetravanje prostora, dok će nošenje zaštitnih maski biti individualna odluka članova odbora i birača.

Preporučili smo korišćenje svih preventivnih mera, provetravanje prostora u kome će se glasati, primenu dezinfekcionih mera – dezinfekciju i higijenu ruku, a kad su u pitanju maske, odluka je individualna, rekla je za Radio-televiziju Srbije direktorka Batuta Verica Jovanović.
Ona je naglasila da se maske uvek preporučuju, zavisno od toga kako se ko zdravstveno oseća jer štiti onog ko je oboleo i sve druge.

Objašnjavajući princip plasanja u domovima za stare, Jovanović je istakla da su sačinjene posebne preporuke za ulazak u te ustanove.

Svi birački odbori koji budu ulazili i članovi timova moraće da poštuju ta pravila i da nose maske, što je obaveza i zaposlenih.

„Radi se o principima i pravilima koji će biti jasno istaknuti. Distanca je preporučena i ona će se poštovati“, rekla je Jovanović.

RTS

Možda Vam se svidi i

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Get started with your account

to save your favourite homes and more

Sign up with email

Get started with your account

to save your favourite homes and more

By clicking the «SIGN UP» button you agree to the Terms of Use and Privacy Policy
Powered by Estatik