Bačka. NOVE DOJAVE O BOMBAMA U ŠKOLAMA

Od strane Ozon
0 komentar

U pojedinim školama u Južnobačkom okrugu od jutros deca su ponovo evakuisana, zbog ponovnih dojava o bombama.

Novosadske Škole za koje su nam čitaoci potvrdili da je otkazana nastava su „Vasa Stajić“, „Svetozar Marković Toza“, „Đorđe Natošević“, „Jovan Popović“…

Kako saznajemo, prvih nekoliko časova je sigurno otkazano, a za dalje će se videti, nakon što pripadnici MUP-a pregledaju škole.

Razredne starešine obaveštavaju roditelje preko viber grupa da ne dovode i ne šalju decu u škole, dok ne bude više nformacija.

Poslednje informacije govore da su dojave stigle na adrese škola u Beogradu, Valjevu, Nišu, Adi, Kikindi, Vrbasu.

Kako je RTS-u potvrđeno iz Biroa MUP-a, jutros je u OŠ „Đuta Jalšić“ u Beogradu stigla dojava o postavljenoj bombi. Kruševačke osnovne škole jutros su dobile preteće dojave o postavljenim eksplozivnim napravama, potvrdio je za RTS načelnik školske uprave Zoran Asković.  Policija je na terenu, u toku je kontradiverzantski pretres svih objekta za koje je poslata anonimna dojava. U osnovnim školama u Kruševcu danas nema nastave. U desetak osnovnih škola u Nišu stigle su dojave o bombama, deca nisu ni bila u školi, o čemu se obavešteni roditelji.  Dojava o bombama u svim osnovnim školama na području gradske uprave Zaječar. Deca od danas prelaze na onlajn nastavu do daljnjeg.  U opštini Raška u Baljevcu takođe je stigla dojava o bombi. 

Izvor Moj Novi Sad/RTS

Možda Vam se svidi i