AZUS posetio Opštu bolnicu

Od strane Ozon
0 komentar

Danas su Opštu bolnicu ustanovu posetili spoljni ocenjivači Agencije za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije, u sklopu redovne godišnje posete i u cilju provere implentiranja procedura i dokumentacije koja je u vezi sa aktivnostima definisanim u planu za unapređenje kvaliteta rada.

Spoljni ocenjivači najpre su obavili razgovor sa v.d.direktrom Prim.dr Draganom Malobabićem, koordinatorom za akreditaciju u bolnici dr Nenadom Golubovićem i glavnom sestrom Gordanom Pavlović.

Spoljni ocenjivači upoznati su sa novinama koje je bolnica uvela tokom protekle godine, pre svega se misli na nove procedure, kao i sa radom ustanove tokom epidemije korona virusom. V.d.direktora, dr Malobabić informisao je ocenjivače o nabavkama nove opreme i aparata, donacijama, novim dijagnostičkim procedurama i drugim aktivnostima koje unapređuju rad bolnice. Podsetio je da je Sremski okrug četvrti okrug u zemlji po broju zdravstveno osiguranih lica, da se ovde uradi na godišnjem nivou 8000 operacija, preko 300 000 specijalističkih pregleda, 650 000laboratorijskih analiza, otvori oko 42 000 istorija bolesti..U Koroni je bolnica imala 258 pacijenata sa obostranom upalom pluća. Sve to iziskivalo je dodatne napore u obezbeđivanju opreme i novih medicinskih aparata. Tako da sada naša ustanova poseduje 68 respiratora, urađena je nova instalacija za medicinske gasove, pojačan je transport i sve to zahvaljujući pomoći svih sremskih opstina, a naročito Grada Sremska Mitrovica, kao i velikog broja donatora, pre svih KPZ-u Sremska Mitrovica. Po osnovu konkursa Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, kao i sredstvima Svetske banke, obezbedili smo novi skener, nove rentgenske aparate, UZ aparate, urinski analizator za laboratoriju..Bolnica se može pohvaliti velikim napretkom u fakturisanju po dijagnostički srodnim grupama i projektima u kojima učestvuje, a koji doprinose kvalitetu u pružanju usluga.

Direktor Malobabić je još istakao da u bolnici danas radi 1035 ugovorenih radnika, a da se na specijalizacijama nalaze 53 lekara.

Našu ustanovu očekuje i velika rekonstrukcija, za čiji projekat je Grad Sremska Mitrovica obezbedio sredstva.

U Timu AZUS-a, danas su bili: Dr Nenad Sretenović,spec.plastične i restruktivne hirurgije, Marija Mijajlović, viša med.sestra i Svetlana Drča, viši stručni saradnik za edukacije u oblasti akreditacije(AZUS), i na osnovu njihovih zapažanja, mitrovačka bolnica nastaviće da unapređuje rad na organizaciji i poštovanju protokola i procedura u lečenju pacijenata.Nakon pregleda dokumentacije tim spoljašnjih ocenjivača obišao je Službu za radiologiju, Odeljenje za prijem i zbrinjavanje urgentnih stanja, Ambulante za specijalističko-konsultativne preglede, Odeljenje neurologije i Jedinicu intenzivne nege

Mitrovačka bolnica je akreditovana zdravstvena ustanova na period od 7 godina, a sertifikat o akreditaciji dobila je u aprilu 2017. godine.

Možda Vam se svidi i

Ostavi komentar