ARR: Pomoć za mlade poljoprivrednike od Grada

Od strane Ozon
0 komentar

Mladi poljoprivrednici sa teritorije Grada Sremska Mitrovica dobiće mogućnost da konkurišu za podsticajna sredstva u maksimalnom iznosu od 200.000 dinara, najavljuju iz Agencije za ruralni razvoj grada Sremska Mitrovica.

“Za 2022. godinu ARR planirala je dve mere u oblasti ruralnog razvoja, prva mera odnosi se na udruženje građana, to je mera koju tradicionalno primenjujemo. Druga mera je novina, odnosi se na mlade poljoprivrednike, na  investicije u fizičku imovinu mladih poljoprivrednika. Maksimalan iznos sredstava po jednoj prijavi je 200.000 dinara, isto tako imamo i sektor prerade mesa i mleka, tu je maksimalni iznos sredstava 250.000 dinara. Ukupan iznos sredstava za ovu meru je 6 miliona dinara, i ono što je jako bitno jeste da mogu da konkurišu mladi poljoprivrednici koji nisu ostvarili bespovratna sredstva ili subvencije na istim konkursima na drugim nivoima vlasti.” rekla je Dušica Pavlović, direktorica Agencije za ruralni razvoj grada Sremska Mitrovica.

Očekuje se da će narednog meseca Gradska uprava objaviti javni poziv mladim poljoprivrednim proizvođačima sa teritorije Grada Sremska Mitrovica. Njime će biti utvrđeni uslovi, način korišćenja podsticajnih sredstava, potrebna dokumentacija, kao i rok za podnošenja prijava.

Kako je tokom Skupštine grada rekao Vladimir Nastović, načelnik GU za poljoprivredu, očekuje se da će konkurs biti raspisan verovatno vrlo brzo, nakon usvajanja i biće identičan kao u Ministarstvu poljoprivrede, a biće reealizovan preko Agencije za ruralni razvoj grada, kao podrška najmlađim poljoprivrednim proizvođačima.

Možda Vam se svidi i