Apsolutni pobednik kulen proizvođača Vojnović iz Kuzmina

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska kulenijada koja je održana u Erdeviku proteklog vikenda, okupila je veliki broj učesnika i ljubitelja ovog suhomesnatog proizvoda. Za najbolji kulen priznanja su dobili proizvođači iz Sremske Mitrovice.

Pobednik ovogodišnje Kulenijade, u kategoriji “Apsolutni pobednik kata”, je Vojnović iz Kuzmina, koji je ujedno i apsolutni pobednik po mišljenju žirija.

Stručni žiri za ocenjivanje kvaliteta kulena je prikupljao uzorke od takmičara, a kvalitet su ocenjivali i profesionalni kuvari. Na kraju su proglašeni najbolji od najboljih kojima su uručene diplome i statua “Kulenka”.

Žiri je saopštio sledeće rezultate:

U kategoriji “Apsolutni pobednik kata” je kulen proizvođača Vojnović iz Kuzmina.

U kategoriji “Apsolutni pobednik uzani” je kulen proizvođača Lemaić K&M iz Šida.

U kategoriji “Kata – gazdinstvo” pobednik je PG Miščević, drugo mesto osvojio je Nenad Vojnović a treće PG Emilija Jeremić.

U kategoriji “Kata kompanije” prvo mesto osvojila je mesnica Dača deluks iz Sremske Mitrovice, drugo mesto zauzela je Lođina prerada iz sela Martinaca a treće Lemaić K&M iz Šida.

U kategoriji “Uzani gazdinstva” pobednik je PG Mladen Lemaić iz Šida, drugo mesto osvojio je Vladimir Džmura iz Sremske Mitrovice a treće Spomenka Slavkić iz Martinaca.

U kategoriji “Uzani kompanije” prvo mesto zauzela je mesnica Dača deluks iz Sremske Mitrovice, drugo mesto Aleksandar Repajić iz Vašice a treće Lođina prerada iz Martinaca.

Organizatori su najavili da će od ove godine nagrađivati i proizvođače kulena koji su teritorijalno i administrativno van teritorije Srema, a dobitnik nagrade je Nikola Maksimović iz Valjeva. Osim Komisije za stručno ocenjivanje kvaliteta kulena, predate uzorke ocenjivali su i profesionalni kuvari, a najbolji je po njihovoj oceni kulen Vojnović iz Kuzmina.

Na štandovima u parku predstavili su se proizvođači hrane i pića, a na pozornici su se smenjivali učesnici kulturno-umetničkog programa, kroz nastupe preko 15 kulturno-umetničkih društava i etno grupa. U večernjim satima održan je koncert Tamburaškog orkestra „Gospon tamburaši“.

Možda Vam se svidi i