U Rumi kreću pripreme najveće letnje manifestacije – „Rumsko kulturno leto“. Ove godine, od kraja juna, do kraja avgusta, ustanove kulture spremile su brojne programe u kojima će posetioci moći da uživaju.

Tradicionalna manifestacija startuje od 28. juna i trajaće sve do 31. avgusta, a publika će imati priliku da poseti brojne koncertne, pozorišne, likovne i književne programe.

Manifestaciju otvara jedno veliko ime i to baš za Vidovdan! U utorak, 28. juna od 21 čas, „Rumsko kulturno leto“ zvanično počinje koncertom na Gradskom trgu, festivalskog orkestra „Virtuozi“, pod dirigentskom palicom maestra Bojana Suđića.

Mitrovčanka, Aleksandra Padrov nastupiće 3. avgusta, na gradskom trgu u Rumi, sa početkom u 21. sat.

„Rumsko kulturno leto“ zatvoriće legenda tamburaške muzike, Zvonko Bogdan, 28. avgusta.

Ovo je manifestacija koju treba negovati i svake godine sve više unapređivati, jer je osmišljena kako za najmlađe, tako i za najstarije Rumljane, odnosno sve posetioce i predstavlja deo tradicije opštine Ruma.

Posećenost će biti velika jer za svakoga ima po nešto što će, svakako, ulepšati i upotpuniti leto svakom posetiocu, ali i ostaviti novu uspomenu koja će ga podsećati na našu Rumu.

Pokrovitelj manifestacije je Opština Ruma, a u realizaciji programa učestvuju Kulturni centar „Brana Crnčević“, Zavičajni muzej Ruma, Gradska biblioteka “Atanasije Stojković” i Turistička organizacija opštine Ruma.

Možda Vam se svidi i