1. 2. i 3. juna isplata 100 evra. Ko nije, treba da se prijavi

Od strane Ozon
0 komentar

Državna pomoć sleduje mladima u junu, a pravo na novih 100 evra državne pomoći imaju devojke i mladići od 16 do 29 godina. Kako je ranije najavljeno, novac će biti isplaćen u junu.

Ministar finansija Siniša Mali, gostujući na TV Prva, podsetio je da će 1. 2. i 3. juna biti isplaćeno 100 evra mladima po drugi put.

Ukoliko ste već bili prijavljeni za prethodnu pomoć od 100 evra koju je država isplaćivala mladima, nova prijava neće biti potrebna. Izuzetak su oni koji su u međuvremenu napunili 16 godina ili dobili državljanstvo.

Prijava za ostale biće između 16. i 31. maja. Prijava se vrši elektronski, preko portala Uprave za trezor, a ceo proces je jednostavan.

„U prijavi će biti potrebno navesti broj lične karte, JMBG i izbor računa u banci u kojoj želite da primite 100 evra. Ukoliko to lice nema račun u banci, bira samo naziv banke, a mi ćemo u njegovo ime otvoriti račun u toj banci, i on će sa svojim ličnim dokumentom biti u mogućnosti da taj novac podigne“, rekao je nedavno ministar Siniša Mali.

Kako da se prijavim?

Prijava za ovu novčanu pomoć odvijaće se kao i sve prethodne.

Dakle, biće potrebno da se preko portala Uprave za trezor prijave, tj. unesu lične podatke, kao i banku u kojoj imaju otvoren račun. U slučaju da nemaju račun ni u jednoj banci, nakon što na portalu odaberu banku, biće im otvoren namenski račun na koji će država uplatiti novac.

Mladi koji su početkom februara već dobili po 100 evra novčane podrške, neće ponovo morati da se prijavljuju, jer će im ona biti automatski isplaćena. Po završetku prijave, u junu će početi isplata 100 evra u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu dinara prema evru koji utvrđuje Narodna banka Srbije na dan stupanja na snagu predloženih zakonskih izmena. Prijava će biti elektronska, na portalu Uprave za trezor, na adresi: idp.trezor.gov.rs

Možda Vam se svidi i