Zovem se Milica Rackov, imam 12 godina i želim da učinim nešto za svoju porodicu

Od strane Ozon
0 komentar

Budim se svako jutro u 5. Oblačim nečiju staru garderobu na kojoj sam zahvalna i koju je moja mama ručno oprala jer veš mašinu nemamo. Nemamo ni frižider, nemamo mnoge stvari ali imamo ljubav. Našu hladnu kuću greje upravo ta ljubav. Ljubav pored mame, tate, braće i sestre vidim u mom psu Lari. Našla sam je ostavljenu pored puta i udomila. Ona je osetila tu ljubav. Kako? Jer se svako jutro ona budi u 5 samnom da zajedno pođemo u školu. Moramo tako rano jer je škola udaljena 15 kilometara, mi auto nemamo i nas dve idemo peške. Lara me prati prvih 8 kilometara peške do prve autobuske stanice. Počela je da me prati zimi jer idemo kroz šumu i ima vukova. Lara me čuva. Lara me svaki dan i čeka na tom istom mestu da se vratim iz škole i da zajedno idemo kući. 

Naša porodica broji 7 članova (sa Larom) i mi živimo od dečijeg dodataka koji iznosi 15.000 dinara mesečno. Živimo u malom selu, zove se Konjuva, najbliži grad je Kuršumlija. Moj tata nema kako da dođe do grada ali trudi se da zaradi ponekad koju nadnicu, uvek se odazove za svaki posao koji ponude. Najcešće je to raskrčavanje šumaraka pokraj puta. Nazalost ima samo malu ručnu sekiricu, ali sa tolikim osmehom ide da radi kao da ima najskuplji alat. Srećan je kad ga neko pozove i ponudi nam nadnicu jer zna da ce moći da nam kupi barem brašno. Često odem sa njim. 

Daleko sam od svih mojih prijatelja iz razreda. Nemam druge dece da se igramo, nemam telefon, ni kompjuter, ali sam srećna. Mi imamo jedni druge. Volela bih da ljudi čuju moju priču i da uspem ovim putem da pomognem mojoj porodici. Volela bih da olakšam tati brige i da se moja mama smeje. Tužna sam kada plače. Ukoliko možete, pomozite mojoj porodici, a ja bih volela da jednog dana budem na vašem mestu i isto tako dobijem priliku da nekome pomognem. Odličan sam đak, želim samo da imam šansu za život. 

Online Donations:PayPal: https://www.paypal.me/28junCredit Card: https://28jun.org/#donate

Donacije iz Srbije:
Ime: 28. JUN Dinarski racun broj: 265111031000342797Raiffeisen banka Srbije

Izvor/Foto Srbi za Humanost

Možda Vam se svidi i