ZLATNE DEVOJČICE SIRMIUMA

Od strane Ozon
0 komentar

Džudo: Školsko prvenstvo Srbije – Prvenstvo Vojvodine za starije dečake i devojčice

Protekli  bio je veoma uspešan za devojčice mitrovačkog Džudo kluba Sirmium. Sa nestrpljenjem se očekivalo Školsko prvenstvo Srbije i nastup naše mlađane Lane Novaković koja je ovog puta nastupala za svoju Osnovnu školu Jovan Jovanović Zmaj.  Lana je u kategoriji do 36 kg. prvo osvojila zlatnu medalju na Školskom Prvenstvo Vojvodine i time se kvalifikovala na državno prvenstvo. Dabi na Školskom Džudo Prvenstvu Srbije dogurala do finala ali se morala zadovoljiti srebrnom medaljom. 

U subotu je održano Prvenstvo Vojvodine  za starije dečake i devojčice ( u 14. god.). Prvenstvo je okupilo  mlade takmičare/ke iz 31 kluba sa teritorije pokrajine. Takmičenje je održano u Stepanovićevu u tehničkoj organizaciji Džudo kluba Omladinac. Za Džudo klub Sirmium nastupilo je pet takmičara ovog uzrasta.  Opredeljenje kluba i njegovog stručnog štaba je da na zvanična prvenstva mogu nastupati  samo takmičari koji redovno treniraju i za koje stručni štab proceni da su spremni da mogu da se takmiče. Ovog puta najviše su pokazali Katarina Tomić i David Perković. Katarina je prošlogodišnja šampionka Srbije  i spravom se očekivalo da brani titulu i ove godine. Prvi korak je bio da prođe Prvenstvo Vojvodine , koje je kvalifikaciono, što je Katarina veoma ubedljivo odradila. U kategoriji do 48 kg Imala je tri borbe i sve svoje protivnice ekspresno je pobedila  iponima , zauzela je prvo mesto  zlatnu medalju, i odlazak na državni šampionat.

Naš super teškaš David Perković u kategoriji plus 73 kg. Imao je četiri borbe, tri je rešio u svoju korist a pretrpeo je jedan poraz što je bilo  dovoljno za bronzanu medalju. I on se kvalifikovao za Državni Šampionat koji će se održati 22.5.2021 god. u Beogradu.

Možda Vam se svidi i