Zimski raspust neće biti produžavan. Na prvoj narednoj sednici Kriznog štaba na dnevnom redu je tema – raspust i tada će biti precizirani datumi. Kako stvari sada stoje zimski odmor za đake kreće 31. decembra a drugo polugođe 24. januara.

U Vojvodini će datumi biti nešto drugačiji i na zimski raspust đaci odlaze 24. decembra. Osnovci se vraćaju na nastavu 17 januara, a srednjoškolci 10. januara 2022 godine.

Ni ove školske godine neće se ići na razdvajanje raspusta u dva dela, a kao što je to bio slučaj pre pandemije kovida. Kao i prošle godine raspust će biti iz jednog dela, ali će početi nedelju dana kasnije.

Iako nastavu, ali i đačke odmore poprilično diktiraju brojke zaraženih, izvesno je da neće biti produžavanja raspusta. Dakle čak i ukoliko brojke ostanu visoke, raspust će trajati regularno.

Naredna sednica Kriznog štaba na kojoj bi trebalo da se aminuju datumi raspusta, još uvek nije zakazana. Gotovo je izvesno da će biti održana u narednih petnaestak dana.

I dalje svakog petka se sastaje Radna grupa koja analizira broj obolelih u školama i opštini, a potom na osnovu nekoliko parametara koji se prate donosi odluke o modelu nastave koji će se primenjivati. Glavni cilj je da deca idu u školu i da su što više u klasičnoj nastavi, odnosno u školskim klupama. Otuda se i izbegava produženje raspusta čak i ako su visoke brojke i ide na varijantu da se nastava odvija po modelu koji je najmanje rizičan za svaku opštinu ili regiju ponaosob.

Izvor: Blic

Možda Vam se svidi i