Zdravstveno osiguranje: Po ukidanju vanredne situacije biće ukinuto i pravo za neosigurane građane

Od strane Ozon
0 komentar

Fond zdravstvenog osiguranja (FZO) Republike Srpske pozvao je građane koji još nemaju zdravstveno osiguranje da posete nadležne poslovnice Fonda kako bi regulisali svoj status.

Iako se još finansiraju zdravstvene usluge za osigurane i neosigurane građane, po ukidanju vanredne situacije izazvane pandemijom korona virusa, biće ukinuto i pravo korištenja zdravstvene zaštite za neosigurane građane – saopšteno je iz Fonda.

Iz Fonda navode da je zato veoma važno da svi građani koji nemaju zdravstveno osiguranje na vreme regulišu status u nadležnim poslovnicama Fonda kako se ne bi stvarale gužve i čekanja, budući da epidemiološka situacija i dalje nalaže opreznost.

To se posebno odnosi na građane koji su ranije po osnovu nezaposlenosti bili prijavljeni na zdravstveno osiguranje i koji do danas nisu regulisali svoj status osiguranja.

Iz Fonda podsećaju da RS više od godinu dana zbog aktuelne epidemiološke situacije finansira zdravstvene usluge za sve građane u javnim zdravstvenim ustanovama. Navode da je njihov cilj da svakog građanina koji nema utvrđen osnov za prijavu na zdravstveno osiguranje, prijave na osiguranje jednom od zakonom predviđenih mogućnosti kako niko po ukidanju vanredne situacije ne bi ostao bez osiguranja, piše Srna.

Izvor: blic.rs

Možda Vam se svidi i