Zdravstveni radnici stigli sa odmora u Sokobanji

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Zdravstveni radnici iz našeg grada, koji rade u posebnim uslovima organizovanim u borbi protiv pandemije vratili su se sa, odmora u organizaciji Grada Sremska Mitrovica, i u saradnji sa Kazneno-popravnim zavodom.

Dvadeset zdravstvenih radnika posetilo je hotel “Moravica” u Sokobanji. Zdravstvene radnike su ispred PSC „Pinki” dočekali gradonačelnica Svetlana Milovanović i njihov kolega predstavnik uprave Opšte bolnice Sremska Mitrovica.

„Grad Sremska Mitrovica u saradnji sa Kazneno-popravnim zavodom iz Sremske Mitrovice organizovao je odlazak i boravak zdravstvenih radnika u Sokobanji u Hotelu „Moravica”. To su zdravstveni radnici koji su svo ovo vreme, od početka pandemije vredno radili u Kovid centru, to su radnici Opšte bolnice Sremska Mitrovica, Zavoda za javno zdravlje i Doma zdravlja Sremska Mitrovica. Koliko čujemo i njihove utiske bilo im je jako lepo i zabavno, uspeli su i da se odmore, kako bi mogli dalje da nastavi da se bore”. rekla je gradonačelnica Milovanović.

„Nakon duge i teške borbe protiv koronavirusa, ovaj odlazak, to jest odmor, nam je omogućio da napunimo baterije i da nastavimo i dalje da se borimo protiv koronavirusa do konačno pobede. Iskoristio bih priliku da se zahvalim Gradskoj upravi Sremska Mitrovica i našoj gradonačelnici Svetlani Milovanović, kao i Kazneno-popravnom zavodu na čelu sa upravnikom Aleksandrom Alimpićem. Ovo je predivno i novo iskustvo koje će nam omogućnosti da nastavimo dalju borbu protiv ove bolesti”. rekao je Miloš Dobrić, lekar u Kovid bolnici.

„Danas smo dočekali grupu medicinskih radnika, to su ljudi koji su najviše podneli i najviše proveli vremena što u skafanderima danonoćno, mesecima bdijući nad najtežim pacijentima bolesnim od kovida, tako da im je ovaj odmor dobrodošao. Sva pohvala lokalnoj samoupravi i čelnicima opštine i KPZ-a koji su taj odmor organizovali jer smatram da je za naše zdravstvene radnike taj odmor bio prekopotreban. Mislim da su se dobro odmorili, da se vraćaju novim radnim pobedama i da im je to svakako koristilo. Lokalna samouprava je prepoznala i odredila prave ljude koji su taj odmor zaista zaslužili i koji su svakako najviše proveli u kovid sistemu i najveći teret podneli bdijući nad pacijentima koji su bili najteži”, rekao je dr Siniša Radovanović.

Možda Vam se svidi i