Bivši učenik škole donacijom opremio kabinet za tehničko

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U sremskomitrovačku Osnovnu školu “Boško Palkovljević Pinki” stigla je vredna dobacija od bivšeg učenika škole.

Tim povodom škola je predstavila novi kabinet za tu oblast, koja je donacija bivšeg đaka Vladimira Radukića koji je pohađao ovu školu, a sada roditelj učenika koji idu u istu.

„Svojim sredstvima i ličnim zalaganjem u potpunosti je renovirao kabinet za tehniku i tehnologiju. Njegova upornost, entuzijazam i čvrst karakter doprineli su da je ova škola dobila najsavremeniji kabine za tehniku i tehnologiju. Ovim putem se zahvaljujem gospodinu Vladimiru Radukiću koji je sa svojom porodicom ovo učinio i što je uložio u obrazovanje, u školu. Znamo da je ulaganje u tim oblastima, ulaganje u budućnost. Da je donacija porodice Radukić otišla u pravom smeru i da je došla u prave ruke dokazuje i rezultat učenice sedmog razreda naše škole Ive Selaković, koja je uz pomoć svoje nastavnice Dajane Ivanković, osvojila prvo mesto na Republičkom takmičenju iz predmeta: Tehnika i tehnologija. Iskreno se nadam da će se posle ovakvog ulaganja u obrazovanje, u našu školu, nastaviti sa ovakim nizom rezultata i čestitam Ivi i našoj nastavnici” rekao je Igor Došen, direktor škole.

Ive Selaković je osvojila prvo mesto na Republičkom takmičenju iz predmeta: Tehnika i tehnologija.
Dajana Ivanković nastavnica Osnovne škole „Boško Palkovljević Pinki” kaže da je ona samo deo uspešnog tima ustanove, a ovim poslom se bavi više od 20 godina. Kako kaže, Ivin talenat je primetila u petom razredu.

„Iva je vredno i talentovano dete, zainteresovana naročito za oblast tehnike, radoznala, uvek puna pitanja. Bila je prva na opštinskom, prva na okružnom i prva na republičkom sa maksimalnim brojem poena 60 od 60. Podržavamo takvu decu svih koliko je u čijoj mogućnosti da im pružimo šansu jer to je naša budućnost. Radujem se svakom njenom uspehu i ako sam samo i mrvicu doprinela tu njenoj ljubavi prema tehnici ja ću zaista biti najsrećniji nastavnik na svetu. Takva deca zaista zaslužuju puno. Dodala je, da deca još uvek nisu potpuno tehnički ispravna i da treba svi da se uključe da se tehnički kabineti što bolje opreme kako bi se znanje diglo na što veći nivo.“ rekla je Ivanković.

Novi kabinet zahvaljujući porodici Radukić, pomoći će da deca koja su zainteresovana za nauku, kao Republička prvakinja Iva, na lakši način postanu šampioni.

Možda Vam se svidi i