Zapalio se automobil na Iriškom vencu, vozača spasili čuvari „Nacionalnog parka Fruška gora“

Od strane Ozon
0 komentar

Jedan putnički automobil koji se kretao iz smera Rume zapalio se danas nadomak raskrsnice na Iriškom Vencu najverovatnije usled tehničke neispravnosti vozila.

Vozaču zapaljenog automobila na licu mesta odmah su pritekli u pomoć svi čuvari prirode JP „Nacionalni park Fruška gora“ koji su odmah pozvali vatrogasnu brigadu i sami pristupili gašenju. Požar se toliko rasplamsao da se nije mogao ugasiti protivpožarnim aparatima ali srećom vatrogasci su pristigli u rekodnom roku i požar je nakon nekoliko minuta ugašen a vozač nije povređen – saopštili su nadležni iz JP ’’Nacionalni park Fruška gora’’.

Oni su apelovali na vozače da, posebno tokom zimskih meseci ne kreću na put bez provereno tehnički ispravnog vozila i bez zimske opreme.

Tokom jučerašnjeg dana zabeležena su brojna proklizavanja, sletanja vozila sa sa puta i različitog intenziteta sudari. Tehničke službe održavanja puteva savesno rade svoj posao kao i službe saobraćajne policije, čuvari prirode, vatrogasci i samo je pitanje svesti i odgovornosti svakog vozača da se postavi i ponaša odgovorno i prema sebi i prema drugim učesnicima u saobraćaju. Sa željom da se što pre vremenske prilike stabilizuju i da se zajedno sa našim posetiocima i ljubiteljima prirode radujemo zimskim čarolijama u ambijentu najstarijeg Nacionalnog parka u Srbiji još jednom molimo za obzir i odgovornost vozača koji se kreću kroz Frušku goru jednim od najprometnijih pravaca – poručili su nadležni iz JP ’’Nacionalni park Fruška gora’’.

Možda Vam se svidi i