Za tri nedelje u Bešenovu prodato šest kuća po tri puta većoj ceni od početne

Od strane Ozon
0 komentar

Da je ulaganje u putnu infrastrukturu u Sremskoj Mitrovici doprinelo pozitivnom rastu cena nekretnina u selima svedoči primer da je za samo tri nedelje u Bešenovu prodato čak šest kuća po tri puta većoj ceni od početne.

Veća pristupačnost, dobra povezanost sa administrativnim centrima, turistički potencijal popularizovali su kupovinu kuća na selu smatraju nadležni. Sremsko selo Bešenovo jedan je od pozitivnih primera, kako infrastruktura može da utiče na razvoj sela.

U mesnoj zajednici ističu da je potražnja za nekretninama u porastu. Meštani sela Bešenovo su zadovoljni ulaganjima koja doprinose razvoju njihovog sela. Takođe smatraju da potražnja za praznim seoskim kućama nije slučajna. Selo na obroncima Fruške gore koje ima oko 1000 stanovnika koji se mahom bave poljoprivredom u letnjoj sezoni posebno je atraktivno zbog blizine jezera Beli Kamen.

Na toj lokaciji trenutno se izvode radovi na rekultivaciji zemljišta, te iz nadležne kompanije apeluju na kupače da vode računa o bezbednosti. U saopštenju između ostalog dalje navode:

„Projektom je zapadna obala predviđena kao plaža i tokom leta su tu bili koncentrisani radovi. Nakon tehničke rekultivacije (…) sledi biološka rekultivacija koja obuhvata sadnju izabranih biljnih vrsta koje su prilagođene za opstanak u eko klimatskim uslovima na ovom području.“

Mitrovačka lokalna samouprava u saradnji sa višim nivoima vlasti, redovno ulaže u dotrajalu infrastrukturu, a najviše se ulaže u seosku kako bi se izjednačili uslovi života u selu i gradu.

Više ulaganja u sela znači i bolji život na selu, odnosno ostanak, ali i priliv novog stanovništva u seoska područja, čime se zapravo vraća život selu.

Izvor RTV

Možda Vam se svidi i