Danas zaseda Krizni štab – hoće li biti donete nove mere

Od strane Ozon
0 komentar

Prema poslednjem preseku, u Srbiji je potvrđeno 1.837 novih slučajeva zaraze, a preminule su 4 osobe.

Sednica Kriznog štaba biće održana u 16 časova, a na njoj će biti reči o trenutnoj epidemijskoj situaciji, početku školske godine, kao i povećanju stepena vakcinacije.

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek rekao je za RTS da će se na sednici Kriznog štaba odlučivati o novim merama, ali nije precizirao o čemu će se tačno razgovarati.

Istakao je da će Krizni štab sigurno doneti nove mere jer sa, kako kaže, postojećim stanjem i postojećim merama ne možemo čekati septembar.

Profesor Radmilo Janković, zamenik direktora Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu, rekao je za RTS da će Krizni štab i Vlada ići u pravcu kovid propusnica.

„Nešto se mora učiniti, mislim da smo dostigli maksimum sa vakcinacijom, ne mislim da se sada može još mnogo toga učiniti apelima“, naveo je Janković i dodao da je necivilizacijski da neko dođe u bolnicu, da ne može da se vakciniše iz zdravstvenih razloga i da ga zarazi zdravstveno osoblje.

Svakodnevno raste broj zaraženih, ali i hospitalizovanih. Direktor KC Kragujevac, prof. dr Predrag Sazdanović, rekao je za RTS da je porastu broja hospitalizovanih doprinelo sve – i slavlja i neodgovorno ponašanje i povratak s letovanja.

„Pitanje je dana kada ćemo otvoriti četvrtu kliniku sa 40 i nešto mesta da bismo se spremili za ono što nas čeka ove nedelje“, rekao je Sazdanović.

Širom Srbije počela je imunizacija trećom dozom vakcine. Dr Milanko Šekler, virusolog i mikrobiolog, rekao je za RTS da je primio treću dozu vakcine kako bi pojačao i produžio imunitet. Naglasio je da bi valjalo da svako kome je prošlo šest meseci od druge doze dobije treću.

Možda Vam se svidi i