Za nedelju dana iz saobraćaja isključeno 1.400 pijanih i drogiranih vozača- 10 iz Sremske Mitrovice

Od strane Ozon
0 komentar

Saobraćajna policija je, tokom međunarodne akcije pojačane kontrole, od 6. do 12. decembra isključila iz saobraćaja 1.368 vozača koji su upravljali vozilima pod dejstvom alkohola ili droga.

Zbog različitih prekršaja sankcionisano je 10.688 vozača.

U akciji usmerenoj na otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, koja je istovremeno sprovedena u 30 evropskih zemalja članica Mreže saobraćajnih policija Evrope (ROADPOL), sankcionisano je 1.307 vozača koji su zatečeni da upravljaju pod dejstvom alkohola, od čega je 256 zadržano na trežnjenju, jer su imali više od 1,2 promila alkohola.

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci iz saobraćaja je isključen 61 vozač koji je, kako je utvrđeno droga testom, bio pozitivan na različite vrste narkotika. 

Zbog vožnje pod dejstvom alkohola najviše vozača isključeno je iz saobraćaja na teritoriji Beograda – 161, Subotici – 106 i Novom Sadu – 94. 

Najviše vozača zbog vožnje pod dejstvom psihoaktivnih supstanci isključeno je iz saobraćaja u Sremskoj Mitrovici – 10, u Beogradu sedam, a u Novom Pazaru i Čačku po šest. 

Možda Vam se svidi i