Za dva sata prikupili 65 hiljada dinara i poslato 115 SMS. Deca i roditelji u organizaciji MZ Sutjeska SJAJNI u humanitarnoj akciji

Od strane Ozon
0 komentar

Ispred MZ Sutjeska 1. maja organizovana je humanitarna akcija „Deca za Natašu“. 

Tokom ove akcije, za dva sata trajanja, prikupljeno je 65.000,00 dinara i poslato 115 SMS poruka.

U okviru akcije mališani su oslikali Uskršnja jaja, slikali se sa Uskršnjim zekom, Iragrali se sa animatorima, prodavali radove sa uskršnjim motivima, a sav prihod koji su prikupili  odlazi našoj sugrađanki, Nataši Nedić, kojoj je novac potreban za lečenje. 

Pomoć je i dalje moguće uplatiti slanjem SMS poruke 723 na 3030. Istovremeno, kutija koja sliži za prikupljanje pomoći  „Deca za Natašu“ postavljena je ispred trafike kod MZ Sutjeska, gde građani i daljemogu donirati novac za Natašu Nedić.

Nataša boluje od retkog i veoma agresivnog karcinoma grlića materice, neuroendokrinog tipa. U svetu od ovog tipa karcinoma boluje samo jedan odsto žena. Karcinom je dijagnostikovan u aprilu 2018. godine kada je i prvi put operisana. Nakon operacije primenjena je šestociklusna hemioterapija, a samo četiri meseca nakon završetka poslednjeg ciklusa, u aprilu 2019. godine bolest se vratila na više mesta, između ostalog i na oba plućna krila. Usledila je i druga operacija.

S obzirom da je bolest veoma retka, u Srbiji ne postoji zvaničan protokol hemioterapije za drugu liniju odbrane. Svoju šansu za izlečenje vidi u prihvaćenim i uspešnim kombinacijama lekova koji se koriste u EU i SAD, a koji se ne nalaze na odobrenoj listi lekova Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Srbije za njenu dijagnozu, iako se isti lekovi koriste za druge karcinome.

Stoga je lečenje neophodno nastaviti u privatnoj bolnici. Sredstva su neophodna za medikamente, biološke, hemio, metaboličke, imuno i frekventne terapije, medicinski poptrošni materijal, kao i za dijagnostičke preglede.

Da Nataša porazi opaku bolest! Budimo humani!

Pomozimo Nataši!

Možda Vam se svidi i