Vučiću priznanje: Počasni građanin Jagodine

Od strane Ozon
0 komentar

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je počasni građanin Jagodine, odlučilo je Gradsko veće na predlog Komisije za društvena priznanja Skupštine grada.

Reč je o najvećem priznanju grada, Oktobarskoj nagradi, koja se dodeljuje zaslužnim građanim, ustanovama, udruženjima povodom Dana oslobođenja Jagodine od fašizma 17. oktobra.

U obrazloženju odluke stoji da se Vučiću nagrada dodeljuje „za doprinos ekonomskoj sigurnosti, političkoj stabilnosti, zdravstvenoj bezbednosti, smanjenju nezaposlenosti, širenju ugleda naše zemlje u inostranstvu, stvorivši uslove za dolazak privrednika iz celog sveta radi investiranja na prostoru cele republike, pa tako i u Jagodini“. Zvanje počasnog građanina ove godine dodeljeno je i vlasniku i izvršnom direktoru Holdinga i predsedniku Savetodavnog odbora grupe „Fišer“ Klausu Fišeru, koji je u Jagodini otvorio Fabriku „Fišer automotive sistem“ i treneru Ženskog rukometnog kluba Jagodina Draganu Markovu. Nagrade koje se sastoje od Plakete grada i 50.000 dinara dobiće 21 medicinski radnik. Dobiće ih i najbolji učenici osnovnih i srednjih škola, sportisti, policajci, privrednici, ustanove, udruženja i pojedinci… Nagrade će biti uručene 17. oktobra, na svečanoj sednici Skupštine grada.

Izvor: 021.rs

Možda Vam se svidi i