Vučić danas u Loznici, pričaće sa građanima o Rio Tintu. Danas najavljene blokade puteva

Od strane Ozon
0 komentar

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetiće u subotu, 4. decembra u 15 časova Gornje Nedeljice, selo kod Loznice.

Tamo će o Rio Tintu razgovarati sa svim zainteresovanim građanima sa područja 12 sela Jadarskog kraja.

„Predsednik će razgovarati sa svim zainteresovanim građanima sa područja 12 sela Jadarskog kraja u kojima postoji najviši stepen zabrinutosti zbog istraživanja koja vrši kompanija Rio Tinto“, navodi se u pozivu građanima.

Kako se dodaje, Vučić poziva isključivo meštane tih sela da prisustvuju skupu, a ne svoje pristalice iz Loznice, Krupnja ili bilo kog dela Srbije. Podsetimo, Vučić je u vanrednom obraćanju građanima najavio da će posetiti taj kraj i razgovarati sa građanima. „Moje je da razgovaram sa narodom, posebno sa onima koji misle da misle drugačije od mene, iako moj stav nisu čuli. Biću spreman da razgovaram i dan i noć. Spreman sam da saslušam svakog domaćina, seljaka, gospodina ili damu. Ja ne volim da se dodvoravam nikome“, istakao je on. 

Inicijativa „Kreni-promeni“ i pokreti okupljeni oko Ekološkog ustanka najavili su za danas blokadu Mosta slobode u Novom Sadu, desetak lokacija u Beogradu i u gradovima širom Srbije.

Foto Printscreen Udahni ako smeš

Kako je najavljeno, u Beogradu će okupljanje građana koji planiraju da budu deo pešačke blokade početi u 13 sati kod centra Sava u ulici Milentija Popovića, a studenti su najavili okupljanje u 13 časova kod tržnog centra Ušće.

Blokada autoputa kod centra Sava počeće, prema najavama iz Ekološkog ustanka, u 14 sati, kada će biti blokirani i kružni tokovi na Autokomandi, Slaviji i kod opštine Novi Beograd, kao i Pančevački, Brankov i Pupinov most, sa zemunske strane, i Obrenovački put kod Umke i Bariča, kao i kod Makiškog polja. Najavljena je u isto vreme i „auto blokada“ ovih putnih pravaca, prilikom koje će učesnici voziti pet kilometara na sat – do potpunog zaustavljanja, što će osim pomenutih lokacija uključiti i potez od Bubanj Potoka do aerodroma. Blokade puteva najavljene su i u Nišu, Kragujevcu, Zrenjaninu, Jagodini, Novom Pazaru i drugim gradovima. Blokada će biti organizovana i u Šapcu. Protesno okupljenje u Sremskoj Mitrovici, najavljeno je na Trgu Ćire Milekića.

Protesti se organizuju sa zahtevom za oslobađanje svih uhapšenih na prethodnim protestima, povlačenje Zakona o eksproprijaciji i izmene Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi. 

Možda Vam se svidi i