Vežba spasilačkih službi danas na više lokacija u gradu

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – DANAS, 5. novembra, u Sremskoj Mitrovici biće održana vežba „Sistem 2021“.

Vežba „SISTEM 2021“, prikazaće trenutni stepen pripremljenosti i sinergiju svih subjekata i činilaca u odgovoru na elementarne nepogode i tehničko – tehnološke nesreće.

Učesnici vežbe su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Crvenog krsta Srbije, Vatrogasnog saveza Srbije, subjekata i snaga jedinica lokalnih samouprava, vodoprivrednih preduzeća, posebnih organizacija i organa, subjekata od značaja za zaštitu i spasavanje.

Na teritoriji Sremske Mitrovice odogravaće se na četiri lokacije: Vežbe civilne zaštite počinju u 9,00 časova sednicom Kriznog štaba za vanredne situacije Grada Sremska Mitrovica, od 10,00 do 12,00 časova,  biće prikazana pokazna vežba na lokaciji Mala crkva i III zdravstvena stanica , gde će biti postavljeni paneli protiv poplava i džakovi sa peskom.

Pored Male crkve će biti postavljeni šatori za pružanje prve pomoći, a iz zgrade Promenada 3 vršiće se  simulacija evakuacije povređenih. Kao nastavak simulacije i zbrinjavanja povređenih je lokacija SPC „Pinki“, gde će biti postavljeni šatori  za zbrinjavanje povređenih. Od 10,00 do 12,00 časova u firmi „Kuper standard“ izvodiće se pokazna vežba „Tehničko-tehnološka nesreća“, gde će učestvovati Vatrogasno -spasilačka četa  Sremska Mitrovica , Crveni krst i Hitna pomoć.

U pokaznim vežbama „Sistem 2021″ u Sremskoj Mitrovici: GU za opšte i zajedničke poslove i imovinu, VP“Sava“, JKP“Komunalije“, PSC“Pinki“, Dom zdravlja- Hitna pomoć, Crveni krst, Vatrogasno-spasilačka četa  Sremska Mitrovica, Specijalna jedinica Civilne zaštite, Odeljenje civilne zaštite opšte namene MZ“Centar“, PU Sremska Mitrovica, Komunalna policija.

Vežba uključuje angažovanje svih subjekata i snaga sistema smanjenja rizika od katastrofa i upravljanja vanrednim situacijama na lokalnom nivou.

Vežba će, biti izvedena u istom trenutku na 50 lokacija u 24 grada i 26 opština i u njoj će učestvovati blizu 8.000 ljudi, pripadnici Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, Civilne zaštite, Gorske službe spasavanja, Crvenog krsta, Vojske Srbije, lokalnih jedinica različite namene.

Možda Vam se svidi i