Kovid propusnice od 20 časova

Od strane Ozon
0 komentar

Krizni štab za borbu sa korona virusom doneo je odluku da jesenji raspust traje devet dana, a da kovid propusnice u ugostiteljskim objektima budu obavezne od 20 časova.

 Kovid propusnice u ugostiteljskim objektima tražiće se od 20 sati, a mera važi od ponedeljka, odlučio je Krizni štab.

Epidemiološka situacija je u ovom trenutku prilično nepovoljna. Poslednjih nedelja beležimo pad učestalosti obolevanja, međutim brojke su i dalje izuzetno velike, ono što je jako bitno je da između 50 i 60 naših sugrađana izgubi bitku sa ovom bolesti – rekla je Darija Kisić Tepavčević u svom obraćanju medija.

Uvođenje kovid propusnica na onim mestima gde se najviše prenose i gde se okupljaju mlađe osobe, iako je ograničena, imala je efekta na povećanje učestalosti vakcinacije prvom dozom i u skladu sa tim odlučili smo da proširimo ovaj vremenski period za ugostiteljske objekte od 20h, s tim što će ugostiteljski objekti moći da rade 24 sata – ukoliko svi gosti imaju kovid propusnice posle 20 sati, izjavila je ministarka Darija Kisić Tepavčević nakon sednice Kriznog štaba. Proširili smo ovu meru na kockarnice, rekla je ministarka i dodala – mera stupa na snagu od ponedeljka.

Dakle, ugostiteljski objekti će moći da rade i iza 1h, ukoliko svih gosti imaju kovid propusnice. Ona je istakla da je veliki broj inspekcijskih epika na terenu i da će moći da kontrolišu sve objekte.

Tokom sledeće nedelje imamo državni praznik i u cilju stabilizacije epidemiološke situacije u školama produžili smo jesenji raspust, dodala je.

Istakla je neophodnost vakcinacije.

Možda Vam se svidi i

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Get started with your account

to save your favourite homes and more

Sign up with email

Get started with your account

to save your favourite homes and more

By clicking the «SIGN UP» button you agree to the Terms of Use and Privacy Policy
Powered by Estatik