Kovid propusnice od 20 časova

Od strane Ozon
0 komentar

Krizni štab za borbu sa korona virusom doneo je odluku da jesenji raspust traje devet dana, a da kovid propusnice u ugostiteljskim objektima budu obavezne od 20 časova.

 Kovid propusnice u ugostiteljskim objektima tražiće se od 20 sati, a mera važi od ponedeljka, odlučio je Krizni štab.

Epidemiološka situacija je u ovom trenutku prilično nepovoljna. Poslednjih nedelja beležimo pad učestalosti obolevanja, međutim brojke su i dalje izuzetno velike, ono što je jako bitno je da između 50 i 60 naših sugrađana izgubi bitku sa ovom bolesti – rekla je Darija Kisić Tepavčević u svom obraćanju medija.

Uvođenje kovid propusnica na onim mestima gde se najviše prenose i gde se okupljaju mlađe osobe, iako je ograničena, imala je efekta na povećanje učestalosti vakcinacije prvom dozom i u skladu sa tim odlučili smo da proširimo ovaj vremenski period za ugostiteljske objekte od 20h, s tim što će ugostiteljski objekti moći da rade 24 sata – ukoliko svi gosti imaju kovid propusnice posle 20 sati, izjavila je ministarka Darija Kisić Tepavčević nakon sednice Kriznog štaba. Proširili smo ovu meru na kockarnice, rekla je ministarka i dodala – mera stupa na snagu od ponedeljka.

Dakle, ugostiteljski objekti će moći da rade i iza 1h, ukoliko svih gosti imaju kovid propusnice. Ona je istakla da je veliki broj inspekcijskih epika na terenu i da će moći da kontrolišu sve objekte.

Tokom sledeće nedelje imamo državni praznik i u cilju stabilizacije epidemiološke situacije u školama produžili smo jesenji raspust, dodala je.

Istakla je neophodnost vakcinacije.

Možda Vam se svidi i