Veliki Radinci selo iz kog se retko odlazi

Od strane Ozon
0 komentar

Nedavno je urađena rekonstrukcija raskrsnice u Velikim Radincima, raskrsnica koja  je godinama bila zapuštena i uništena. Nakon rekonstrukcije biće obeležena i saobraćajna signalizacija.

Važno je da raskrsnica bude bezbedna jer je u blizini i škola. Postavili smo i kod škole vibro trake. Poslednjih godina dista se uradilo u selu, obnovljena je škola, ambulanta, crkva itd, rekao je predstavnik MZ Veliki Radinci Miloš Kekić.

Kekić kaže da veliku ulogu u radovima imaju sami meštani.

“Ovo selo je dosta živo, dešava se to da su se meštani aktivno uključili, kad su videli da se radi, pomogli su i finansijski i svojim radom. Kada se radila crkva uz donacije i samih meštana urađeno je dosta”

Današnja crkva je sagrađena u drugoj polovini 19. veka.

“Ova crkva 80 godina nije imala kupolu kakvu ima sad, imala je nekakav šeširić koja je u oluji 1936 godine srušena, to je zamazano i ostalo je tako. Sledeće godine u julu biće osvešćenje crkve i MZ zajednica je uradila dosta, ikonostate, meštani su dosta uradili, jedna porodica je donirala nekoliko vrata, mnogo je bilo donacija zahvaljujući i protojereju Dušanu Marjanoviću koji je radio zajedno sa meštanima”.

Prepoznali su i manji investitori ovo selo, Agropapuk je otvorio mesnicu, postoji apoteka, benzinska pumpa koja je godinama bila zatvorena, sada se otvara tehnički pregled, perionica, vulkanizer, privodi se kraju gasni tok prema Radincima, sledeće godine će se raditi gasifikacija. Tu će se zaposliti dosta ljudi iz sela, kaže Miloš Kekić.

Meštani žele da Veliki Radinci napreduju, ulaže se u selo, svako ovde dobro brine o svom domaćinstvu ali i o samom selu. Odlaze mladi u grad ali se i vraćaju. Nigde nije lepo kao u svom selu, dodaje Kekić.

Planirano je na proleće još radova, ali osim radova koji su važni za selo, meštani ne zaostaju u kulturnim i sportskim aktivnostima, pa tako u ovom selu imamo fudbalski klub, udruženje žena, a i penzioneri se redovno druže, pa tako Veliki Radinci imaju i veoma  aktivan penzionerski klub, kaže Kekić.

Možda Vam se svidi i

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Get started with your account

to save your favourite homes and more

Sign up with email

Get started with your account

to save your favourite homes and more

By clicking the «SIGN UP» button you agree to the Terms of Use and Privacy Policy
Powered by Estatik