Apel za pomoć! Ostali bez krova nad glavom, majka sa troje dece

Od strane Ozon
0 komentar

Jelena Đokić (31), samohrana majka troje dece iz Sremske Mitrovice, ostala je bez krova nad glavom, nakon što je pre tri dana, u njenoj tek kupljenoj kući, izbio požar.

Dečica stara 6, 9 i 12 godina, kako priča njihov deda, Jelenin otac, Neđika Đokić, srećom nisu bila kod kuće, a njihovu majku je probudila vatrena stihija.

– Spavala je kada ju je probudilo pucketanje koje je dolazilo sa tavana, najpre joj se učinilo kao da nešto hoda po tavanu, a zapravo je to crep koji je goreo padao. Odmah je skočila, i kada je shvatila šta se dešava, pozvala vatrogasce, a oni su se, ne znam kako, u roku od minuta pojavili – prepričava Neđika.

Požar je gašen čitava dva sata, ali su Đokići uspeli da sačuvaju nameštaj. Izgoreli su, pak, svi zidovi, a procena je da će ovoj porodici biti potrebno oko 5.500 evra da se sve renovira.

– Pre tri meseca je ćerka kupila kuću, deca se taman navikla, sve smo sredili, okrečili, uredili… Čak je pre dva meseca došao odžačar i očistio dimnjak, u dnevnoj sobi ima kaljavu peć, a to je pritajeni đavo. Eto, ispostavilo se da je upravo odžak bio uzrok požara – priča Neđika.

Priznaje da je iznenađen lepim i humanim gestovima ljudi koji su se dosad javili da im pomognu.

– Nisam navikao da mi pomažu, uvek sam ja bio taj koji bi se nekom našao. Ipak, ono što je najvažnije je da su mi deca dobro, da niko nije povređen. U svetu materijalnog, oni su jedino pravo blago. Srećom se ćerka na vreme probudila, zahvalan sam što su svi dobro – sa puno ljubavi priča sagovornik.

Dečica i Jelena sada su kod njenog oca, ali žele da se što pre vrate u svoj dom.

Od građevinskog materijala, potrebno je: polovne drvene grede oko 15 kom, crep vinkovački oko 450 kom, rigips ploče 8 kom, profili, laminat za oko 70 kvadrata koji je potpuno upropašten, 100 kvadrata USB ploča, mineralna vuna i ostalo.

SrbijaDanas/Ozon

Možda Vam se svidi i