Večeras „savetodavni nadzor“ ugostiteljskih objekata, posle kažnjavanje

Od strane Ozon
0 komentar

Danas na teritoriji grada Sremska Mitrovica, na teren kreću četiri ekipe, svaku ekipu čini, jedan komunalni milicioner, jedan komunalni inspektor i sanitarni inspektor. vršiće se savetodavni inspekcijski nadzor.
Naime, oni će kontrolisati da li se poštuje odluka da svi gosti ugostiteljskih objekata u zatvorenom delu moraju imati kovid propusnicu posle 22 časa.

Inspektori večeras i sutra uveče imati ulogu „savetodavnog nadzora“, dok od ponedeljka postoji mogućnost kažnjavanja, pisanja prekršanjih naloga.

“Danas smo na terenu sa četiri ekipe, svaku ekipu čini, jedan komunalni milicioner, jedan komunalni inspektor i sanitarni inspektor. Radićemo savetodavni inspekcijski nadzor, cilj je da onima koje ćemo kontrolisati objasnimo, pomognemo da svi zajedno što bolje sprovedemo nove mere.” rekao je načelnik komunalnih poslova Ljubomir Vujičić.

Inspekcija i Komunalna milicija će biti samo „supervizija“, jer su vlasnici ugostiteljskih objekata, kovid redari, u obavezi da provere da li njihovi gosti imaju kovid propusnicu. 
Ako u zatvorenom ugostiteljskom objektu ima ljudi bez kovid sertifikata posle 22 časa, taj objekat će biti ispražnjen i zatvoren na 24 časa, rekla je ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu. Prema njenim rečima, ako se narednog dana to ponovi, ići će se na „rigorozniju meru“ i novčano kažnjavanje – od 300.000 dinara za pravno lice, za odgovorno nešto manje, kao i 5.000 za građanina koji se nije pridržavao mere.

Podsetimo, od 22 časa danas u ugostiteljske objekte moći će da se uđe samo uz kovid propusnicu, PCR ili antigentski test. 

Možda Vam se svidi i