KOVID “PASOŠI”/PROPUSNICE u Sremskoj Mitrovici. KAKO I kolike su KAZNE? Sutra počinje primena novih mera, u kafić i restoran pod ovim uslovima

Od strane Ozon
0 komentar

Na konferenciji za novinare, u Gradskoj kući, danas je zvanično izneta odluka republičkog Kriznog štaba o ovim novim pravilima. Obaveza ugostitelja od sutra, je da proveri svakog gosta pre ulaska u lokal.

U ugostiteljske objekte u zatvorenom, od subote u 22 sata, kada počinje primena kovid propusnica, gosti će moći da uđu sa potvrdama o vakcinaciji ili preležanoj bolesti koje već poseduju u pisanom ili elektronskom obliku.

Isto važi i za negativan rezultat PCR testa, ne starijeg od 72 sata ili antigenski test, ne stariji od 48 sati. Validan će biti i  „pasoš“ koji predstavlja i rezultat testa na antitela, koji potvrđuje dovoljan nivo zaštite, ali pod uslovom da je izdat u državnoj ustanovi.

Kontrola poštovanja nove protivepidemijske mere počne odmah u subotu uveče, ali će inspektori tada „izricati“ samo usmene opomene. Po rečima načelnika Ljubomira Vujiča, danas će zajedno sa 45 vlasnika raditi na razjašnjenju i koordinaciji rada, sutra će komunalna inspekcija obići 19 objekata, zajedno sa salama za svadbe, a kažnjavaće od ponedeljka, 25. oktobra.

“Danas smo na terenu sa četiri ekipe, svaku ekipu čini, jedan komunalni milicioner, jedan komunalni inspektor i sanitarni inspektor. Radićemo savetodavni inspekcijski nadzor, cilj je da onima koje ćemo kontrolisati objasnimo, pomognemo da svi zajedno što bolje sprovedemo nove mere.” rekao je načelnik komunalnih poslova Vujičić.

One koji se ogluše o nova pravila čekaju kazne – 300.000 za pravno lice, 150.000 za preduzetnika, a za odgovorno lice u objektu 50.000 dinara. Kovid redar koji ne bude radio svoj posao moraće da plati 30.000 dinara, a gost bez kovid-sertifikata, posle 22 sata – 5.000 dinara!

Gosti koji kafiće i restorane napuštaju pre 22 sata ne moraju da imaju kovid-propusnicu, koja je obavezna za one koji će u takvim prostorima boraviti duže ili sve do fajronta, u jedan sat posle ponoći.

“Imaćemo i pojačan nadzor nad javnim prevozom, u tržnim centrima, prodavnicama mešovite robe, i dečijim igraonicama nad kojima se primenjuju iste mere, u onom momentu kada se služi hrana i piće. Imaćemo i pojačan nadzor nad kladionicama koje su registrovane kao ugostiteljski objekat, za koje nove donete mere važe isto kao i za ugostiteljske objekte.” dodaje Vujičić.

Možda Vam se svidi i