Vatrogascima koji su pomagali u Grčkoj 50.000 evra

Od strane Ozon
0 komentar

„Eurobank” i „Direktna Banka” donirale su danas 50.000 evra pripadnicima MUP-a kao podršku za 52 pojedinca iz Sektora za vanredne situacije, helikopterske jedinice i medicinskog tima, koji su pomogli svojim grčkim kolegama u gašenju požara.
Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin zahvalio je vatrogascima – spasiocima, pripadnicima Helikopterske jedinice i medicinskog tima u ime svih Srba, Republike Srbije i predsednika Aleksandra Vučića, jer su pokazali najlepše i najhrabrije lice Srbije.
„Nagrada koju ste dobili je nagrada zahvalnosti koju niste tražili i očekivali. Niko od vas nije pošao na ovaj zadatak pitajući šta će dobiti, koliko će ostati, da li će to biti pretnja za njega, njegovo zdravlje, porodicu. Niko od vas nije pitao, da li će biti nagrađen. Čim ste stigli ušli ste u borbu sa vatrenom stihijom”, rekao je ministar.
Donacija je stigla iz dve banke koje su početkom jula najavile sporazum o spajanju i strateškom partnerstvu, čime će dostići tržišno učešće od preko 6,5 posto, navodi se u saopštenju Eurobanke.
„Ovo je vreme kada je potrebno da budemo solidarni i pružimo pomoć svakom kome je ona potrebna. To su vrednosti na kojima Eurobank temelji svoje poslovanje. Trudimo se da budemo pouzdan partner i da na adekvatan način pomognemo zajednicu u kojoj živimo i radimo”, izjavila je predsednica Izvršnog odbora Eurobank Slavica Pavlović.
Ona je istakla da je od osnivanja u Srbiji 2003. godine Eurobank uložila više od 4,7 miliona evra u podršku lokalnoj zajednici.
„Današnja zajednička donacija je jedan vid pohvale i podrške za naše hrabre vatrogasce koji rizikuju svoje živote kako bi pomogli prijateljskom grčkom narodu koji se ovih dana bori sa strašnim požarima”, izjavila je ona.
Predsednica Izvršnog odbora Direktne Banke Vesna Pavlović je prilikom uručivanja donatorskog čeka istakla društveno odgovorni karakter prve zajedničke akcije dve banke.
Naglasila je da je cilj da podrže najbolje i nagrade hrabrost i istrajnost, a to je svojevrsni simbol i potvrda velikih poduhvata koji tek predstoje.
„Naši vatrogasci koji su se uhvatili u koštac sa vatrenim stihijama koje su, nažalost, zahvatile ne samo našu zemlju već i ceo region, učinili su da se osećamo bezbednije, jer imamo heroje na koje možemo da računamo. Takođe, učinili su i da budemo ponosni, jer je prelepa slika o našim ljudima, o saosećanju i požrtvovanosti otišla u svet”, rekla je ona, prenosi Tanjug.

Možda Vam se svidi i