Vakcinacija. Problemi se rešavaju

Od strane Ozon
0 komentar
  • Punktovi za vakcinaciju u Sremskoj Mitrovici se nalaze: u petoj zdravstvenoj ambulantu Doma zdravlja i u četvrtoj zdravstvenoj ambulanti.
  • Od danas radi i šesta zdravstvena stanica.


Građani Srbije počeli su preko eUprave da se prijavljuju ko je je zainteresovan da primi vakcinu protiv koronavirusa. Međutim, od juče građani dolaze i samoinicijativno na punktove u gradu, u dve Zdravstvene stanice. Iz tog razloga danas se od jutros stvaraju gužve.

“Juče sam dobila obaveštenje da sam danas zakazana. Ja sam došla da primim kinesku zato što je tradicionalna, imam preko 65 godina, mi je bitno da primim vakcinu.“

„Došao sam pre pola sata možda. Nisu me još prozvali, očekujem uskoro. Konsultovao sam se sa nekima koji su to rekli da je najbolje (Sinofarm vakcina). Ne, nisam se nigde prijavio, došao sam samoinicijativno.”

Prvih dana je bilo poteškoća, da su neki građani pozvani da se vakcinišu, a neki dolaze sami. Sada se ti problem rešavaju u hodu i danas nije bilo većih poteškoća.

Ovi i slični problemi se rešavaju na licu mesta. Prosvetari koji su danas trebali da se vakcinišu u četvrtoj zdravstvenoj, orebačeni su kombijem u šestu zdravstvenu, kako bi stariji gradjani koji su došli u ambulantu u naselju Mala Bosna, kao prioritet, čekali kraće.

Tako je, danas otvorena i šesta zdravstvena stanica.

Po najavama nadležnih, od danas kreće i organizovan prevoz sa punktova gde se budu stvarale veće gužve. Pratiće se stanje na terenu i oni koji budu zainteresovani biće preveženi do zdravstvene stanice gde je manja gužva.

Punktovi za vakcinaciju rade i u ambulantama u Salašu Nocajskom od 8 do 15 časova, Laćarak dečija ambulanta od 8 do 15  časova i ambulanta u Divošu od 11 do 14  časova.

Možda Vam se svidi i